Ajándék éjszakák a világ legmagasabb ikertorony szállodájában

Sky Travel | 2024.07.02. | Hírek

Dubajban található a világ legmagasabb építménye, amely mintegy 14 rekordot tart, de ezen kívül is számos csúcstörő épületet fedezhetünk fel a várost járva. Ráadásul most az egyik magasság rekorderben, az ötcsillagos JW Marriott Marquis Hotel Dubai-ban az Emirates utasai részére ajándék szállodai elhelyezést biztosít.

A világ legmagasabb látképével rendelkező város jelen pillanatban 18 olyan épülettel rendelkezik, amelyek elérik a 300 méteres magasságot, a tervek szerint pedig ez a szám hamarosan nőni fog.  A több száz méteres építmények a rendkívüli mérnöki és építészeti tudás megtestesítőiként törnek az ég felé a Perzsa-öböl partján, amelyek közül világviszonylatban több épület egyenként is kiemelkedik.

Mind közül a leghíresebb a 2010-ben átadott Burj Khalifa, amely azóta is a világ legmagasabb épülete és egyben a legmagasabb ember alkotta építmény.

Mindössze öt év alatt épült, és 829,8 méter magasságba emelkedik.

A 163 emeletes felhőkarcoló lakóépületként és szállodaként működik, de találunk benne éttermet, uszodát, szórakozóhelyet, mecsetet, a 124. és a 148. emeletén pedig kilátó is üzemel, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a városra. Az 57 lifttel és 8 mozgólépcsővel rendelkező vasbetonszerkezetű épület 14 világrekordot tart: többek között elnyerte a legtöbb emelettel rendelkező épület címét, megdöntötte a leggyorsabb lift rekordját (64 km/h), de itt találjuk a világ legmagasabban fekvő éttermét, a 122. emeleten nyílt At.mosphere-t is.

Dubajban található a világon a második legtöbb ötcsillagos szálloda, amelyek közül több egyedi méretének, formájának vagy épp felszereltségének köszönhetően vált csúcstörővé. A vitorláshajóra emlékeztető, 321 méter magas Burdzs al-Arab a világ egyetlen 7 csillagos szállodája, míg a JW Marriott Marquis Hotel Dubai a világ legmagasabb ikertorony szállodája, ahol most az Emirates utasai ingyen szállhatnak meg.

A szolgáltatást a 2024. július 1. és július 21. közötti foglalásokra lehet igénybe venni és 2024. július 4. és szeptember 15. közötti utazási időpontokra érvényes minden Dubajba szóló Emirates retúrjeggyel vagy dubaji átszállással – minimum 24 órát a városban töltő – utazó számára. 

(forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez