A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

Sky Travel | 2024.07.25. | Hírek

Festői városkák, hófehér homok, bougainvilleákkal pompázó utcák, hegyes-dombos, gyönyörű táj. Egyre több magyar választja a spanyolországi Costa Blancát, de nemcsak egy rövid nyaralás idejére.

Costa Blanca az Alicante és Valencia közötti nagyjából 200 kilométer hosszú partszakaszt jelöli. Korábban a régió volt a madridiak és a valenciaiak Balatonja.

„Minden tengerparti településnek megvan a maga egyedisége, bája. Itt mindenki megtalálhatja azt, amit keres, akár, ha kicsit autentikusabb spanyol hangulatra, pörgősebb, bulis helyekre, akár, ha elcsendesedni vágyik, vagy a természet közelsége a fontosabb számára” – hangsúlyozza Bene Kata a térségben működő Molino Villas tulajdonos-ügyvezetője.

A szakértő hozzátette, hogy mostanra sok régebbi, korábban az idősebb korosztály által használt ingaltan eladóvá vált a környéken, valamint megváltoztak a spanyolok utazási szokásai. A térséget ugyanakkor egyre több külföldi fedezi fel, például a hollandok igazi kedvence lett, de magyarok is nagy számban érkeznek.  


„A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető. Ide akár autóval is el lehet jönni, és szinte egész évben, minden nap érkezik repülőjárat Budapestről Alicante-ba vagy Valenciába”

– mondja, majd hozzáteszi, hogy a sokkal kedvezőbb inflációs környezet és a magasabb nyereség a cél az érdeklődők számára és Costa Blanca ingatlanpiaca pontosan erről híres. Spanyolország Európán belül is az egyik legalacsonyabb inflációs sávban mozog, Costa Blanca ingatlanpiaca pedig a fejlődésnek köszönhetően magas hozamokat garantál. Ez így együtt ígéretes befektetési környezet és akkor még nem is beszéltünk a táj és a tenger szépségeiről, az életminőségről.

Az országúti kerékpárosok paradicsoma

Costa Blancán bizonyos esetekben, elhelyezkedéstől, régiótól függően eltérhetnek az ingatlanárak a magyarországiaktól, de a hozamok nagyobbak és nem csak a nyári hónapokra korlátozódik a szezon. „A téli hónapokban a térség nagyon közkedvelt a roadbike-osok, profi kerékpárversenyzők körében, a nagy nemzetközi csapatok is idejárnak tréningezni, mert mindig kellemes az időjárás, optimálisak a természeti adottságok ehhez a sporthoz is. Nincs elviselhetetlen hőség, nincs nagyon hideg, keveset esik. Az utak kiválóak, a magas hegyek pedig hasznosak az edzésekhez, túrákhoz. Léteznek úgynevezett 12 hónapos városok, amelyek télen-nyáron népszerűek, de a szezonnak szinte az egész térségben része a november-decemberi időszak is. A klasszikus nyaralási időszak pedig májustól egészen október elejéig tart, húsvéttól pedig teltház van.”- hangsúlyozza Kata.



„Füred, Tihany vagy Siófok”



Egyre több az ingatlanberuházás a környéken, de használt, klasszikus spanyol lakások, házak között is lehet válogatni. A piac folyamatosan mozog, megújul, fejlődik.

„Határvonalat kell húzni az északi és a déli területek árai között. Ha maradunk a balatoni párhuzamnál, mondhatjuk, hogy észak Füred és Tihany, a déli rész pedig inkább Siófok, vagy a Tisza-tó. Szeretném, ha nem csak Benidorm, Villajoyosa és Torrevieja élne a magyarok fejében, mint a térség elsőszámú nyaralóhelyei, igyekszem az érdeklődőkkel megismertetni a térség rejtett kincseit. Biztonságos befektetést és ténylegesen a pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas környezetet ajánlunk ügyfeleinknek. A portfóliónk 95 %-a ebből a kategóriából áll." - teszi hozzá.

(Forrás:Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez