A januári melegrekord hírére megugrott az érdeklődés a spanyolországi repülőjegyek iránt

Sky Travel | 2024.02.02. | Hírek

Közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra a mediterrán ország melegrekordjának hírére, mint tavaly ilyenkor.

A hitelesítést még várják, de úgy néz ki, hogy új januári melegrekord született Európában: a spanyolországi Gavardában 30,7 Celsius-fokot mértek. A Kiwi.com belenézett az adataiba, hogy kiderítse, az amúgy is népszerű úti cél vonzóbb lett-e, és ha igen, mennyivel.

Kiderült, hogy idén január 23. és 31. között közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra, mint tavaly ugyanebben az időszakban.A keresések alapján messze a legtöbb magyar Barcelonába utazna. Katalónia fővárosára többször kerestek rá, mint a 2. helyen végzett Madridra és a 3. helyen szereplő Tenerifére összesen. A keresési lista dobogójáról épp csak lecsúszott Alicante és Málaga.

A 2024. január 23. és 30. között Spanyolországba leadott foglalási lista élén Barcelona áll, amit Tenerife, Madrid, Alicante, majd Málaga követnek. A vizsgált időszakban a repülőjegyek átlagosan 54 ezer forintba kerültek a spanyol desztinációkba, és a Kiwi.com adatai alapján a legolcsóbban Alicantéba (átlagosan 46 ezer Ft), majd Barcelonába foglalhattunk. Alicante mintegy 80 perces autóútra található Gavardától.

A vizsgált időszakban foglalók legnagyobb része az elkövetkező hetekben el is utazik, a legtöbben most pénteken (február 2-án) repülhetnek el.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez