22 úti célra lehet elrepülni az idén nyáron az IBUSZ-szal

Sky Travel | 2024.01.29. | Hírek

A kimagasló eredményt hozó tavalyi év után szinte berobbantotta a 2024-es szezont az IBUSZ a Királyi Lovardában megrendezett szezonnyitó rendezvényen. A szakmai tartalmat és a szórakozást ötvöző eseményre a túraszervező 150 legnagyobb partnerét, valamint irodahálózatának tagjait hívta meg.

„Igyekeztünk megadni a módját az ünneplésnek, hiszen 2023 az IBUSZ szempontjából az eddigi legkimagaslóbb év volt" – értékelte a mögöttük lévő hónapokat Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes.

Forgalmuk a 2022-ben elért 17,9 milliárd forint után 24,6 milliárd forintra nőtt, ami 137%-os növekedés, és összesen 109.100 fő utaztatását jelentette – érzékeltette számokkal a növekedést a szakember.

A cég szervezett formában belföldi programozást is végez, a teljesítményhez ugyanakkor elsősorban a kiutazás és a repülőjegy-értékesítés járult hozzá. A csomagtúra-szolgáltatás tekintetében Törökország, Görögország, Spanyolország voltak a legfontosabb úti céljaik,az egyéni szállásfoglalásban Görögország és Horvátország dominált. A hajós utak értékesítésében az MSC programjait illetően piacvezetők, a többi hajóstársasággal együtt elért forgalmuk így kimagasló a piacon. Forgalmuk 65%-át saját irodájuk, 35%-át viszonteladó partnereik értékesítették.

A szakember sorra vette mindazokat a tényezőket, melyeknek a tavalyi sikereket köszönhették. Az eredményben a versenyképes termékeknek  - a többi között a téli szezonban elindított és várakozáson felüli töltöttséggel futó ománi charternek -, az évet megalapozó előfoglalási időszaknak, az árubemutatóknak, partnerpartiknak, workshopoknak, tanulmányutaknak és a foglalási rendszer fejlesztésének egyaránt szerepe volt. Jelenleg 300 aktív értékesítő partnerrel dolgoznak, a hálózatot nem kívánják tovább bővíteni.

 

3,050 milliárd forintos kaució, 19 saját charter 2024-ben

„A negatív prognózisok miatt 2024 tervezésében sok volt a kérdőjel, az eddigi számok azonban megcáfolják a kezdeti bizonytalanságot" – tért át az idei évvel kapcsolatos várakozásokra a szakember. Jelen pillanatban 23%-kal magasabb az előfoglalási állományuk, mint tavaly ilyenkor- igaz, az értékesítendő kapacitás is jóval nagyobb.

A konkurenciaharc erős, ugyanakkor az IBUSZ a vagyoni biztosítékát tekintve is piacvezető: a 2024-es évre 3 050 millió forintos kauciót igazoltak, ami 50%-os emelés a tavalyihoz képest. A kiegészítő biztosítás összege 610 millió forint.

Az idei árualappal kapcsolatos tudnivalókat Balogh Csaba turisztikai főosztályvezető osztotta meg a jelen lévőkkel. A szakember ismertette a nyári előfoglalási akció és a "Nyársapka" elnevezésű akció részleteit.

Kiemelte, hogy a körutak, városlátogatások egyre népszerűbbek. Az idei évben közel 100 ilyen programmal készültek, a városlátogatások 400 időpontban indulnak. A legnépszerűbb az isztambuli városlátogatás, a második helyre Párizs jött fel. A Wizz Air járatindítása miatt már Debrecenből is elérhetőek a római városlátogatások.

Heti 19 saját chartert üzemeltetnek, emellett 3 úti célon (Malaga, Athén és a debreceni indulású Korfu) a Wizz Air járataival állítanak össze csomagajánlatokat. A chartereket a Smartwings Hungaryvel stratégiai partnerségben üzemeltetik.

2024-re a garanciális szállás- és repülőjegy-lekötésük jóval több, mint tavaly, a kapacitás 50%-a görög, 35%-a török, 15%-a spanyol területre irányul.

Az átlagon felüli török előfoglalási adatokkal kapcsolatban elhangzott: a 2020-ban újra saját szervezésben programozott desztináció esetében céljuknak megfelelően a piac egyik meghatározó szereplőjévé váltak. A török Riviérára heti 5 járatot indítanak, rendszerükben közel 200 szálloda foglalható. Újdonságot jelentenek a 10-11 napos turnusok, új úti célként bekerült a kínálatba Kemer.

Az iroda görögországi kínálata hagyományosan gazdag. A legnagyobb utasszámot Krétára viszik, Budapestről 2, Debrecenből heti 1 járatuk üzemel. Kefalónia változatlan kapacitással megy, Zakinthoszra heti 3 alkalommal juthatnak el velük az utasok idén. Rodoszra bővített kapacitással utaztatnak. Lefkada, Parga, Tolo, Kárpáthosz szintén megtalálható az idei kínálatban és nagyon népszerű.

Újdonság kínálatukban a két spanyol charter, ezekkel Barcelona két üdülőterületére, illetve Mallorcára juthatnak el a nyaralók.Malagára a Wizz Air járatán lekötött block seat helyekkel állították össze csomagjaikat.

Az árualap ismertetése után kiosztották a jutalmakat a legjobban teljesítő partnereknek, majd a vacsoráé és a szórakozásé volt a főszerep.

A délután folyamán lezajlott a török Riviéra szállodáinak workshopja is, ennek folyamán a jelenlévő 19 török szálloda képviselője első kézből adta át a hotelekkel kapcsolatos friss információkat az értékesítőknek.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez