Visszatérhetnek a légitársaságok Gatwick déli termináljára

Sky Travel | 2022. 02. 16. | Hírek

Több légitársaság is jelentősen bővítette kínálatát, ezért március végétől ismét fogad utasokat az Egyesült Királyság második legforgalmasabb repülőterének déli terminálja - írja az AIRportal.hu.

A Gatwicket üzemeltető társaság közleménye szerint a nyári menetrendváltástól lesz újra elérhető az épület, közel két évvel az után, hogy 2020. június 15-én a koronavírus-járvány okán bevezetett utazási korlátozások miatt lezárták. A forgalom fellendülését segíti az is, hogy péntektől eltörölték a királyságba érkező oltott turisták tesztelési kötelezettségét.

A brit “zászlóvivő” légitársaság 35 európai célállomásra indítja újra járatait Gatwickről, fapados testvére, a Vueling öt új célállomást és plusz három itt állomásoztatott gépet jelentett be.

A Wizz Air 18 új útvonalat kínál majd a Londontól délre fekvő repülőtérről, és a legtöbb résidővel rendelkező Easyjet is bővítette kínálatát.

Gatwickről a nyári időszakban 30 hosszútávú járat érhető majd el, többek közt New Yorkba, Tampába, Bangkokba, Dubajba, a Karib-térségbe és Kanada több városába is.

A repülőtér arra kérte az utasokat, hogy akiknek március 27-e utáni időszakra szól a jegye, mindenképpen ellenőrizze, hogy melyik terminálból indul a gépre.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez