Visszatér a Robinson Tours a magyar utazási piacra

Sky Travel | 2022.11.23 | Hírek

A bolgár bejegyzésű, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást nyújtó Neptun Tours Ltd. nevét Robinson Tours Ltd.-re változtatja – jelentette be Jakócs Áron ügyvezető az utazási iroda közösségi oldalán. Ezzel gyakorlatilag visszatér a magyar piacra a Robinson Tours márkanév.

Facebook-bejegyezés szerint "a változás csupán a cég megnevezését érinti, a cég minden tekintetben ugyanúgy működik tovább – változatlan a cég adószáma, bankszámla száma, engedélyszáma, székhelye és tulajdonosi háttere".

A Neptun Tours Ltd.-vel már megkötött, 2023-as évre vonatkozó utazási szerződések, számlák továbbra is érvényben maradnak a jogfolytonosság által. Az ügyvezető által jegyzett poszt felhívja a figyelmet arra is, hogy az utaztató honlapjának címe is változik www.robinsontours.bg-re, illetve www.robinsontours.hu-ra, ahol hamarosan elérhetők lesznek a 2023-as repülős, egyéni és buszos ajánlataik.

A Bulgáriában bejegyzett, tehát Magyarországon határon átnyúló utazásszervezői és -közvetítői tevékenységet folytató Neptun Tours 2021 januárjában lépett a hazai piacra Jakócs Áron vezetésével, aki egyik alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője volt a korábban Magyarországon bejegyzett, elsősorban Bulgária-specialistaként ismert Robinson Toursnak. Így nem meglepő, hogy a Neptun árualapjával lényegében folytatta a Robinson zászlaja alatt sikerre vitt bulgáriai kiutaztatást Magyarországról, mellette pedig Montenegróba és Albániába is kínál utakat.

A 80 alkalmazottat foglalkoztató Robinson Tours 25 év után, 2020 májusában jelentette be, hogy befejezi a működését. Az első hazai tour operator volt, amely indoklása szerint a koronavírus-járvány hatására dobta be a törölközőt, miután "kilátástalannak és tervezhetetlennek" látták a pandémia okozta helyzet rendeződésének időpontját.

A mostani névváltással tehát lényegében visszatér a Robinson Tours márkanév a magyar piacra, még ha az utaztatói tevékenységre nem is Magyarországon, hanem Bulgáriában szerzett engedélyt az utazási iroda.

Arról, hogy mit jelent a határon átnyúló utazásszervezés a gyakorlatban, ebben a cikkükben írtunk részletesen korábban.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez