Vietnám feloldotta a nemzetközi légi járatokat érintő korlátozásokat

Sky Travel | 2022. 02. 16. | Hírek

Vietnám február 15-től eltörölte a nemzetközi légiközlekedést érintő összes járványügyi korlátozást.

A távol-keleti ország az év elején kezdett el újra járatokat indítani az ázsiai országokba és az USA-ba. Közben a karanténszabályokat is enyhítették, a beoltott utasoknak már csak három napot kell elkülönülten tölteniük.

Reuters értesülései szerint most az összes piacon eltöröltek minden, utasszállító járatokra vonatkozó járványügyi korlátozást.

 

Vietnám szigorú határellenőrzést vezetett be a koronavírus-járvány kitörésekor, ami kezdetben sikeres is volt, ám súlyos csapást mért az ország bruttó hazai termékének mintegy 10 százalékát adó turisztikai szektorra.

„Vietnám február 15-kezdettel feloldja a nemzetközi légi járatokra vonatkozó korlátozásokat. A járatok gyakorisága a járvány előtti szintre áll vissza” – nyilatkozta az állami kézben lévő Toui Tre című lapnak Dinh Viet Son, a vietnámi polgári légiközlekedési hivatal igazgatóhelyettese.

Vietnám már értesítette a partnereit a döntésről, és Son szerint egyedül Kína nem járult még hozzá a kereskedelmi repülőjáratok újraindításához.

Vietnám közel két és fél millió koronavírusos megbetegedést és mintegy 39 ezer ezzel összefüggő halálesetet regisztrált a járvány kezdete óta. A hivatalos adatok szerint a 98 milliós lakosság közel 98 százaléka kapott legalább két adag védőoltást.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez