Van már osztrák tartomány teljesen adatvezérlelt turizmussal

Sky Travel | 2022. 01. 20. | Hírek

 

Ausztriában elsőként Burgenland teljesen digitalizálta turisztikai információs rendszerét.

Idén január elsejétől Ausztriában egyedülő módon Burgenland tartomány teljesen digitális alapú vendégregisztrációs rendszert vezetett be, amelyet komplex módon integrált a regionális és tartományi turisztikai információmenedzsmentbe. Mostantól Burgenlandban napi gyakorlat az adatalapú digitális turizmusirányítás, amely minden értékesítési csatornát, a statisztikai hivatalokat és a döntéshozókat egyszerre szolgálja ki valós idejű információval - írja a GD Consulting.

A 136 település közel 1400 szállásszolgáltatóját rekordidő alatt integrálták a digitális adatszolgáltató és vendéginformációs rendszerbe. A szolgáltatók képzését és a több hónapos próbaidőt is beleszámítva alig fél évet vett igénybe a teljes tartomány turizmusforgalmának digitalizációja – ismertette az innovatív és úttörő projekt részleteit a TAI osztrák szaklapnak Didi Tunkel, a Burgenland Tourismus ügyvezető igazgatója.

A Feratel szoftver felhasználásán alapuló rendszer okos megoldást biztosít a vendégek utazási okmányának, útlevelének digitális beolvasására is. A komplex rendszer gombnyomásra szolgáltat információt, mind települési, térségi és tartományi szinten a szálláshelyek kapacitás-kihasználtságáról a vendégmix összetételről. Az adadvezérelt turizmusmenedzsment teljes körű kiépítése érdekében párhuzamos fejlesztésként digitalizáltak Burganland tartomány turisztika élménykártyáját, a Burgenland Card-ot is, amelyet a vendégek a szálláshelyre való bejelentkezéssel automatikusan megkapnak. Tapasztaltok szerint a turisztikai kedvezménykártya 1-2 nappal hosszabbítja meg a vendégek átlagos tartózkodási idejét.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez