Változatos gyermekprogramok a Szent István Nap rendezvénysorozatán

Sky Travel | 2023.08.14. | Hírek

Számos helyszín, színes programkínálat, koncertek, bábszínház, mese és Varázsliget várja a családokat három napon át Magyarország születésnapján.

A Szent István-napi gyermekprogramok központja idén is a Városliget lesz, ahol varázslatos kalandok várják a látogatókat három napon át. A Varázsliget programsorozat a Vajdahunyad várától egészen a Kós Károly sétányig tart majd, ahol igazi csodákban lehet része kicsiknek és nagyoknak.

A kaland augusztus 18-án délben kezdődik a Magyar Honvédség programjával, itt a katonai járművek és fegyverek technikai bemutatója mellett szabadon kipróbálható lesz egy repülőgép-szimulátor és a lézerlövészet is.Az Egyszervolt Mesezenekar élőzenés koncertjén Süsü, Gombóc Artúr és a Nagy Ho-Ho Horgász óriásbábjával is találkozhatnak a gyerekek. Szombaton 17 órakor bábszínházi előadás kelti életre Csukás István Árvácska című meséjét, de a tavalyi közönségkedvenc, a herceg- és hercegnőképző program is visszatér.

Varázslatos szórakozást ígér továbbá a vásári mutatványokat, bűvész és zsonglőrszámokat előadó Tűzmadarak csoport produkciója is.

 

Divat & Design Fesztivál

A Divat & Design Fesztivál keretein belül augusztus 18-20. között a látogatók számos kézműves foglalkozáson, fenntarthatósági programokon vehetnek részt.

A rendezvény keretében a gyerekek kipróbálhatják az agyagozást, az ékszerkészítést és a hímzést is.

Mesterségek ünnepe

Idén is ingyenesen látogatható a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, ahol a legkisebbek is biztosan találnak kedvükre való programot. A hajdani vásárok hangulatát idéző családi fesztivál kiemelt témája a Petőfi-emlékévhez kapcsolódik, ugyanis "Befordultam a konyhára..." címmel a népi parasztkonyha kellékei kerülnek majd fókuszba.

A mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közül sokan lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyerekek betekintsenek „műhelyükbe" és kipróbálják magukat mesterségükben.

A kiemelt rendezvényhelyszíneken kívül is számos program szól majd a legkisebbeknek. Koncertek, népművészeti bemutatók, hangszersimogató és interaktív játékok várják az érdeklődőket Budapesten, Magyarország születésnapján.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez