Újranyitó szállodákkal indította a nyarat a Hunguest

Sky Travel | 2023.07.20. | Hírek

Májusban megnyitotta kapuit a megújult Hunguest Bük nyugati szárnya, így az egykori Hunguest Hotel Répce Gold tíz hónapon át zajló fejlesztése is véget ért, júniustól pedig a szállodalánc üzemeltetésében működik tovább a ceglédi Hotel Aquarell is.

A bükfürdői szálloda keleti szárnyának felújítása után most a nyugati szárnyban mind a 189 szobaegység – a burkolatok cseréje mellett – teljesen megújult fürdőszobát kapott, álmennyezetet, zuhanyzót vagy kádat építettek be, megújultak a folyosói burkolatok és a korridorokon található világítástechnika cseréje is megtörtént – tájékoztatta lapunkat a szállodalánc.Kiemelték, hogy a Hunguest Hotels megújuló energiaberuházási programjának keretében az épületre telepített napelemek megfelelő időjárási körülmények esetén a nyugati szárny energiafelhasználásának 10 százalékát fedezik.A 2003-ban átadott épület erkélyei új, csúszásmentes burkolatot és bútorokat kaptak, és a 128 parkoló is megújult, amelyeket ingyenesen használhatnak a személygépjárművel érkező vendégek. A tisztán elektromos és plugin hibrid autók töltésére pedig a keleti szárny parkolójában nyílik lehetőség. Az épület homlokzata két évtized után új színezést és bejárati dekort kapott.A szállodaszárny wellnessrészlegét szintén teljeskörűen átalakítják,  amelyet október folyamán vehetnek majd birtokba a vendégek. De addig sem kell nélkülözniük a fürdőélményt: kényelmesen, egy folyosón keresztül érhetők el számukra a Bükfürdő Thermal & Spa szolgáltatásai.

Az újranyitott szállodai szárny várhatóan évente több mint 90 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Bükfürdő turisztikai teljesítményéhez.

Új néven, egy szállodaként folytatják

Amint arról korábban már beszámoltunk, az egykori háromcsillagos Hunguest Hotel Répce és a négycsillagos Hunguest Hotel Répce Gold 2023 májusától egy szállodaként, Hunguest Bük néven működik tovább. A fejlesztés első lépéseként 2022 augusztusában adták át a 171 szobás keleti szárnyat, a korábbi Répce épületét. A két szárny fejlesztésére közel hatmilliárd forintot fordít a Hunguest Hotels, az összeg 25 százalékát teszi ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás – tudatták.

A Hunguest Bük a vasi fürdőváros legnagyobb szállodakomplexumaként így immár összesen 360 megújult négycsillagos szobát kínál, és mindkét szárnyából fűtött, fedett folyosón érhető el a Bükfürdő Thermal & Spa. A családosokat a nyári szezonban, szerdától szombatig szervezett gyermekanimáció várja, a szakképzett animátorok napközben kreatív foglalkozásokkal, este pedig minidiszkóval szórakoztatják a gyerekeket.

 

Ceglédi szállodával bővült a portfólió

Júniustól a Hunguest üzemeltetésében működik tovább a négycsillagos, 92 szobás ceglédi Hotel Aquarell is. A szálloda gyermekszolgáltatásait erősítve debütált a hotel kabalája, Cegléd város címerállatára utalva a kétfarkú oroszlán, akinek a vendégek a Leonard nevet szavazták meg. Leonard júliusban és augusztusban heti öt napon át várja különböző programokkal a legkisebb vendégeket.A ceglédi hotel vendégei igénybe vehetik a Hunguest Hotels törzsvendégprogram kedvezményeit és hunguestes ajándékkártyáikat is beválthatják.

A 2007-ben épült Hotel Aquarellben 60 kétágyas, 24 egybenyitható családi szoba és nyolc apartman található. A szálloda 241 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező wellnessrészlege élmény- és gyógyvizes medencét, valamint pezsgőfürdőt kínál vendégeinek; a családosok számára vonzó alternatíva lehet, hogy a háztól néhány lépésre található Magyarország egyik legnagyobb csúszdaparkja.A szálloda 180 fős, szekcionálható konferenciarészlege kisebb rendezvények megtartására is alkalmas.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez