Újraindulnak a kereskedelmi járatok Madagaszkár felé

Sky Travel | 2022. 04.20 | Hírek

Nem sokkal azután, hogy Madagaszkár enyhített a belépési feltételein, a kereskedelmi járatok újraindultak a szigetország felé, illetve a már meglévő útvonalakon sűrítették a járatszámokat.

A Jacaranda de Madagascar tájékoztatása szerint az Ethiopian Airlines Addis Ababa–Antananarivo járatai április 23-tól újraindulnak, hetente ötször. A Nosy Be-i járataikra vonatkozóan még várják a tájékoztatást, mikor indulnak újra.

Turkish Airlines járatai ugyan csak júniusban indulnak újra Madagaszkár felé, de a jegyek már foglalhatók. Az Air France és az Air Madagascar továbbra is repül Párizsból, míg a Kenyan Airways járatai Nairobi–Antananarivo viszonylatban április 25-től indulnak újra, hetente háromszor. Az Air Austral Reunion–Nosy Be járatai május 2-től indulnak újra, eleinte hetente kétszer, június 4-től pedig hetente négyszer közlekednek majd a városok között.

Madagaszkár április elején enyhített a belépési feltételein, így a szigetországra érkezéskor már nincs kötelező karantén. Az utazáshoz szükséges azonban a beszállás előtt 72 órával végzett PCR-teszt negatív eredményének bemutatása.Madagaszkárra érkezéskor egy antigén gyorstesztet is el kell végeznie az utazóknak saját költségen (ennek ára 15 EUR / 20 USD / 65 000 MGA). A teszteredmények 15-30 percen belül készülnek el. Pozitív eredmény esetén kötelező minimum hét napot karanténban tölteni egy külön erre a célra kijelölt létesítményben (pl. karanténszálloda) szintén az utazó költségére. Negatív teszteredmény esetén szabadon felfedezhető a szigetország.

Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot háromféle módon szerezhetik meg az utazók. Igényelhető a reptéren, érkezéskor, mely a helyszínen azonnal kiadásra kerül. Fizetni készpénzben (euróban vagy dollárban) lehet. Ezenkívül előzetesen, online is lehetőség van a vízumigénylésre az e-visa portálon, itt kártyával (Visa, Mastercard) lehet fizetni. Amennyiben előzetesen, készpénzzel szeretnénk vízumot igényelni, ezt a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán tehetjük meg: az első két eljárás esetében a vízumdíjat (kb 35 EUR / 37 USD) kell megfizetni, és a visszautazás dátumától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevelünket bemutatni.

(forrás: turizmus.com) 

Vissza a hírekhez