Újjáéled a kambodzsai légtér

Sky Travel | 2022. 02. 16. | Hírek

Egyre több légitársaság indítja újra járatait az ország három nemzetközi repülőterére.

Miután Kambodzsa megnyitotta határait a megfelelően oltott utasok számára 2021. november közepén, egyre több légitársaság indítja újra járatait az ország három nemzetközi repülőterére. Január végére – a Vietnam Airlines, a Bangkok Airways, a Lanmei Airlines, a Thai Air Asia, a Thai Smile, a Cambodia Airways, a Cambodia Angkor Air, a China Southern Airlines és a Singapore Airlines visszatérésével – már tíz helyi és nemzetközi légitársaság üzemeltetett menetrendszerű járatokat.

A Bangkok Airways február 1-jétől naponta kétszer közlekedik Bangkok és Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh között. Ez nagyon fontos a turizmus szempontjából, mivel Bangkok egyike a legkedveltebb átszállóhelyeknek a Kambodzsába repülő tengerentúli utasok számára. Az utasokat Airbus A319 és A320 típusú gépekkel szállítják – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztériumának magyarországi képviselője.

A járatok 17.20 órakor és 20.40 órakor indulnak Bangkokból (Suvarnabhumi International Airport). A menetidő 1 óra 15 perc. Március 26-ig az utasok a turistaosztályon 10 kilóval több, azaz 30 kg súlyú poggyászt vihetnek magukkal, míg a business osztályon a súlykeret 50 kg.

A pandémia miatti hosszú kényszerpihenő után a Thai VietJet Air is beindítja járatait Phnom Penhbe.

17 havi szünet után pedig Ázsia legnagyobb fapados légitársasága, az Air Asia is újra repül Kuala Lumpur és Phnom Penh között.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez