Újabb járatokon az Air France dokumentumellenőrző szolgáltatása

Sky Travel | 2022. 02. 07. | Hírek

Az Air France napi több száz járatára terjesztette ki a Ready to Fly dokumentumellenőrző szolgáltatást, amelyet a budapesti utasok is igénybe vehetnek. Ennek segítségével az utasok ellenőrizhetik, hogy minden, a célországba való belépéshez szükséges dokumentummal rendelkeznek-e. A francia belföldi járatokon automata oltásellenőrzést vezet be a vállalat - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A francia légitársaság tavaly júliusban indította el a Ready to Fly szolgáltatást, amely a járvány idején folyamatosan változó beutazási szabályokban segít eligazodni, emellett díjmentesen ellenőrzi a beutazáshoz szükséges dokumentumok meglétét és érvényességét. Ennek köszönhetően az utazás nyugodtan telhet és elég egyetlen ellenőrzést végrehajtani.

Az utasok körében rendkívül népszerű szolgáltatást a légitársaság az elmúlt időszakban tovább bővítette, így a társaság járatainak döntő többségén már elérhető: jelenleg 80 repülőtérről induló 140 útvonalon, naponta mintegy 600 járaton, köztük a Budapestről Franciaországba tartókon is igénybe lehet venni.

Minden francia belföldi, illetve Korzikára és francia tengerentúli területre, az Egyesült Államokba, Argentínába, Chilébe, Brazíliába tartó, illetve onnan visszainduló járaton elérhető a szolgáltatás. Európán belül a német, spanyol, görög, olasz és portugál oda/vissza járatokon, valamint az összes Európából és Kanadából Franciaországba tartó járaton lehet igénybe venni.

Bevezetése óta több mint 600 ezer utas választotta a dokumentumellenőrzés ezen módját.

Franciaországban a 16 évnél idősebb utasoknak január 24-e óta minden belföldi járaton fel kell mutatniuk oltási igazolásukat, ezért az Air France a nagy sorok kialakulása és a járatkésések elkerülése érdekében automata ellenőrzést vezet be. Erre az indulás előtt néhány nappal nyílik lehetőség, és folyamatában a Ready to Fly alkalmazással egyezik meg. A dokumentum feltöltéséről a légifuvarozó emlékeztető e-mailt küld, majd a feltöltés után visszaigazolásról is kapnak értesítést az utasok.

Azok, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, a repülőtéren az utasfelvétel során önkiszolgáló kioszkoknál scannelhetik be az igazolványon lévő QR-kódot az indulás napján. Ez a lehetőség a Charles de Gaulle-repülőtéren kívül Orly-n, Bordeaux-ban, Lyonban, Marselle-ben, Montpellier-ben, Mulhouse-ban, Nantes-ban, Nizzában, Strasbourgban és Toulouse-ban érhető el.

Az oltási dokumentum ellenőrzését a következő hónapokban az Air France az online utasfelvételi eljárásba integrálja.

Az igazolást a Korzikára, illetve tengerentúli területekre tartó járatokon nem kell felmutatni.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez