Új transzatlanti légitársaság tervezi az indulását 2024-ben

Sky Travel | 2023.03.30. | Hírek

Egy új transzatlanti légitársaság arra készül, hogy jövő tavasszal legalább négy Airbus A380-as repülőgépből álló flottával belép az Egyesült Királyság és az USA közti légi piacra.

A Global Airlines megerősítette első A380-asának megvásárlását, további három gép várhatóan a következő hónapokban csatlakozik a flottához – írta meg a TTG Media.

Az új légitársaság célja "újradefiniálni az utazási élményt az utasok számára minden utazási osztályon", és "visszarepíteni az utasokat a légi utazás aranykorába". A hivatalos indulást nyárra tervezik, ekkor ismertetik majd az utasoknak szóló ajánlatokat, illetve a tervezett útvonalhálózatot és a növekedési törekvéseiket.

James Asquith, a Global Airlines alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az A380-as tágassága, kényelme és szolgáltatásai által nyújtott lehetőségek központi szerepet játszanak majd a légitársaság szolgáltatásaiban. A légitársaság lízing helyett a Doric Aviationtől szerezte meg első repülőgépét. "Az, hogy lízing helyett megvásároljuk repülőgépeinket, jól mutatja a pénzügyi biztonság és rugalmasság iránti elkötelezettségünket az első naptól kezdve" - mondta a vezérigazgató.

 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez