Új termékkel rukkol elő nyárra egy európai vasútvállalat

Sky Travel | 2022. 01. 14. | Hírek

Európa ikonikus városait, mint Prága, Berlin és Amszterdam most új hálókocsis vonatút kapcsolja össze. Áprilistól lehet rá jegyeket vásárolni - írja a Roadster.

A RegioJet projektjeként megvalósuló European Sleeper különlegessége, hogy ingyenes internet-hozzáférést, reggelit és kávét is kínál az utasoknak. A vonat 19 órakor indul Brüsszelből, és Antwerpenben, Amszterdamban, Berlinben és Drezdában is megáll, mielőtt 10 órakor megérkezne Prágába. A vonat kétnaponta indulna, amelyre áprilisban kezdik el árusítani a jegyeket.

Az European Sleeper része annak a komplex stratégiának, amely az európai vonathálózatok fejlesztésére, azon belül is az éjszakai vonatutakra vonatkoznak. Sorra csatlakoznak a kezdeményezéshez más európai országok is mint például Németország, ahol a Deutsche Bahn, csupán öt évvel ezelőtt szüntette meg az összes hálókocsis vonatútját az alacsony utasszám miatt. A fenntarthatósági törekvések fokozódása, a klímaváltozás és a pandémia azonban úgy tűnik, alapjaiban változtatják meg az utazási szokásokat.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez