Új sítanpálya nyílt Székesfehérváron

Sky Travel | 2022.03.23 | Hírek

A felvonóval rendelkező tanpálya három síoktató vállalkozásában jött létre az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával. Az ApexSport Klub szeptembertől áprilisig üzemelteti majd a pályát, de a látogatók a nyári hónapokra sem maradnak programok nélkül.

Az Aktív Települések Program két nagy újítása volt tavaly a műanyag sítanpályák, valamint a műjégpályák támogatása olyan helyszíneken, amelyeknek a 30 kilométeres körzetében nem működnek ilyen pályák.

A Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) szempontjai alapján a tavaly támogatott 3 sítanpálya közül a miskolci után a székesfehérvári is megkezdte a működését - tájékoztatott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ.

A most átadott 85 méter hosszú létesítmény teteje 7 méterre van a talajszinttől, a tolókaros felvonó hossza pedig közel 100 méter. A síntanpálya az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 20 millió forintos támogatásával valósult meg, melynek teljes költsége elérte a 80 millió forint volt.

A sítanpályát borító speciális műanyag felület kiválóan alkalmas arra, hogy a símozgás alapjait biztonságos körülmények között, szakmailag magasan képzett oktatók segítségével sajátítsák el a tanulók.Az ApexSport Klub vezetői  a nyári szünetben napközis sporttáborokat szerveznek majd a gyerekek részére, illetve terveik között szerepel olyan síelést kiegészítő sportok oktatása is, mint a görkorcsolya és a kerékpározás. A felnőtteket naplementés szabadtéri jógaórákra várják majd.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez