Új részletek derültek ki az Alsóörsön épülő kikötőről

Sky Travel | 2023.10.26. | Hírek

Az Ypsilon Yacht Club és a hozzá kapcsolódó kikötő jövő áprilisában nyílik meg Alsóörsön. Az 5,5 hektáros területen elhelyezkedő létesítményt több zöldmegoldást alkalmazva alakították ki a beruházó tájékoztatása szerint.

Az új létesítmény 300 hajó számára teremt majd kikötési lehetőséget, a hagyományos balatoni vitorlásokon túl alkalmas 40 láb feletti hajók, valamint a katamaránok befogadására is.Utóbbiak számára a külső öbölben fingeres kikötési lehetőséget biztosítanak.

A kikötő nagyobb számban képes fogadni elektromos hajókat, a számukra kialakított közel 65 férőhely a belső, Y formájú öbölben kapott helyet. A közműdíjakat hajótípustól függetlenül, korszerű rendszer segítségével számolják majd el, ez saját applikáción keresztül távolról is könnyedén vezérelhető lesz.

A beruházók tájékoztatása során a zöld megoldásokat kiemelten kezelték. A hajók szervizelését a víz helyett az erre elkülönített, a víztől távolabb eső területen végzik. A belső öböl megfelelő vízminőségéről beépített áramoltató rendszer segítségével gondoskodnak. Ez, valamint a speciális keringtető rendszer a téli időszakban is a jégmentes vízfelületet biztosít, lehetőséget adva a hajók téli vízen tartására – ismerteti a részleteket az aquamagazin.hu.

A szolgáltatásokat klubház, étterem, nagyobb pihenőparkok, teniszpálya, játszótér, parkoló egészíti ki, a belső területeken elektromos golfkocsikkal lehet majd közlekedni. A település másik kikötője, az Alsóörs Marina a legmagasabb minősítést érte el a nyár folyamán a Magyar Vitorlás Akadémia NKft. által működtetett Kék Csillag kikötőminősítési védjegyrendszer keretében.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez