Új fejlesztések javítják az utasok kényelmét Ferihegyen

Sky Travel | 2023.02.22. | Hírek

Gyermekjátszót helyeztek el az 1-es utasmólón, az utasbiztonsági ellenőrzés várakozási ideje már a Budapest Airport honlapján is elérhető, a 2B terminálon található Universal Airport HUB pedig vény nélkül kapható gyógyszerekkel bővítette kínálatát.

Az utasok mostantól a Budapest Airport honlapján ellenőrizhetik, hogy a terminálra érkezéskor mennyi idő alatt jutnak át az utasbiztonsági ellenőrzésen.

Az épületben elhelyezett monitorok már tavaly óta mutatják a pontos várakozási időt, de mostantól az utasok már a repülőtérre érkezés előtt is ellenőrizhetik ezt az információt.

Ezzel a fejlesztéssel a Budapest Airport célja, hogy a repülőtéren töltött idő még stresszmentesebbé és kiszámíthatóbbá váljon, köszönhetően a minél gördülékenyebb utasáramlásnak.

A várakozás-kijelzésnek, valamint a biztonsági átvizsgálás közelmúltbeli korszerűsítésének köszönhetően a várakozási idő átlagosan öt percnél kevesebb, de tavaly a nyári csúcsforgalomban sem haladta meg a 13 percet – közölte az üzemeltető.

A 2A terminálhoz kapcsolódó 1. mólón kialakított játszótér a gyerekeknek egy mini-repülőteret kínál, ahol irányíthatják a forgalmat, beszállhatnak a repülőgépekbe és futhatnak egy minifutópályán, amely a budapesti légikikötő I. pályájának másolata. A játszótér biztonságos és élvezetes várakozást kínál a kicsiknek, így a nyaralás élménye már a repülőtéren elkezdődhet.

Nem ez az első a családbarát fejlesztések sorában a Budapest Airporton. A repülőtéren összesen négy babaszobát alakítottak ki székekkel, pelenkázóval és mikrohullámú sütővel felszerelve, valamint 12 ingyenes babakocsit biztosítanak a kisgyermekek számára. A most megnyitott játszótér mellett további kettő található a 2-es terminál tranzitterületén, ráadásul a Budapest Airport mindkét létesítményt a közeljövőben felújítja – olvasható a Budapest Airport oldalán.

Az utasok igényeire reagálva új szolgáltatással bővült a 2B terminálon található Universal Airport HUB, ahol már recept nélkül is lehet gyógyszert és gyógyszereket vásárolni. A reptéri Universal Airport HUB a repülőtéren a csarnok földszinti oldalán, a Spar mellett található, és éjjel-nappal nyitva van.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez