Új butikhotel épül a budai Várban

Sky Travel | 2023.04.29. | Hírek

Egy műemléki épület átalakításával négycsillagos, 19 szobás butikhotel létesül a budai Várban.

Négycsillagos butikhotel épül a budai Vár központjában. A 19 szobás szálloda a Tárnok utca és az Úri utca sarkán elhelyezkedő épület átalakításával jön létre, avatását 2024-re tervezik.

A műemléki épület szállodává alakítása Tóth Tibor nevéhez köthető. A Magyarországon és az Egyesült Államokban is ingatlanfejlesztőként ismert üzletembernek nem ez az első beruházása a Várban. Az Országház utcában két butikhotelt is nyitott – mindkettőt  még a Covid-járvány előtt. Az egykori, legendás Régi Országház étterem épületében egy 17 szobás szállodát és éttermet, néhány házzal odébb, az Országház utca 25. alatt pedig egy nyolcszobás házat alakított ki – szintén műemléki épületekből.

A már működő hotelhez lazán kapcsolódik a Tárnok utcában működő Arany Hordó étterem, amely hosszú évtizedek óta a Vár egyik jeles vendéglője – ez is Tóth Tibor érdekeltségi körébe tartozik, mint ahogyan a gellérthegyi Búsuló Juhász étterem is. Ez utóbbiak a rendszerváltás előtt a Dél-budai Vendéglátóipari Vállalat kiemelt egységei voltak.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez