Tunézia tovább enyhíti a beutazási szabályait

Sky Travel | 2022. 02. 16. | Hírek

Február 15-től az oltott utazók mentesülnek a tesztkötelezettség alól Tunéziában, az oltatlanoknak pedig egy negatív teszt szükséges a belépéshez.

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal megerősítette, hogy a sikeresen haladó oltási ütemtervnek (a 40 év felettiek 82%-a, a 12 év felettiek 67%-a, a turisztikai személyzet 100%-a teljeskörűen be van oltva), valamint a turisztikai intézményekben bevezetett szigorú egészségügyi intézkedéseinek köszönhetően, az ország készen áll a turisták fogadására.

Ezért a tunéziai egészségügyi hatóságok február 15-től enyhítik az utazók beutazási feltételeit. Eszerint a 18 év feletti, teljesen beoltott személyeknek már nem kell tesztet bemutatniuk a beutazásnál, elegendő a lakóhely szerinti ország egészségügyi hatóságai által kiállított Covid-19 oltási igazolással rendelkezniük.

Teljes oltottságnak az számít, ha a második oltóanyag beadásától legalább 7 nap telt el, Janssen vakcina esetében 28 nap. Védettnek és a korlátozásoktól mentesülőnek számít az a személy is, aki átesett a Covid-betegségen, ezért csak egy dózis oltással rendelkezik.

Az oltatlan utasoktól 6 éves kor felett 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet, vagy 24 óránál nem régebbi antigén tesztet kérnek a beutazáshoz.

Emellett minden 6 évnél idősebb beutazó – oltási státuszától függetlenül – szúrópróbaszerűen tesztelhető a repülőtéren. Pozitív teszt esetén az érintett személy 5 napos önkéntes karanténba köteles vonulni, ami tünetek esetén további 2 nappal meghosszabbodik.

Ezenkívül a tunéziai hatóságok úgy döntöttek, hogy február 10-től Tunézia egész területén feloldják a kijárási tilalmat, amely este 10 és reggel 5 óra között volt érvényben.

Tunézia egyike azon országoknak, amelyekkel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, ennek megfelelően az észak-afrikai ország mindegyik nálunk használatos oltóanyagot elfogadja a beutazásnál, így az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinákat  is.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez