Tovább bővíti észak-amerikai kínálatát az Air France téli menetrendjében

Sky Travel | 2023.07.14. | Hírek

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól tovább bővíti észak-amerikai kínálatát az Air France és új légikikötő, az észak-karolinai Raleigh-Durham is felkerül a francia légitársaság kínálatába.

Észak-Amerika jelenleg a légiközlekedés szempontjából az egyik leggyorsabban fejlődő térség a világon, ezért az Air France elsősorban erre a területre fókuszál - közölte a légitársaság. A 2023/24-es téli menetrendi időszakban 21 amerikai, kanadai és mexikói célállomásra összesen 212 járat közlekedik majd minden héten.

Október 30-tól válik elérhetővé a Szilícium-völgy után a második legnagyobb amerikai kutató-fejlesztő központba, Raleigh-be, Észak-Karolina állam fővárosába induló járatok. Hetente három alkalommal (hétfőn, szerdán és pénteken) közlekednek az Air France 279 üléses Boeing 787-9 Dreamlinerei, amelyek 13.30-kor szállnak fel Párizs-Charles de Gaulle-ról, helyi idő szerint 16.35-kor érkeznek meg, 18.45-kor indulnak vissza és másnap 08.25-kor landolnak Párizsban.

Az Air France emellett 13 észak-amerikai célállomásra repül a téli időszakban: Atlanta, Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, New York-Newark, San Francisco, Seattle és Washington szerepel a kínálatban. Dallasba a tavalyi 3 helyett idén már heti 5 járat közlekedik télen.

A kínálat a kanadai célállomások felé is bővül, a téli időszakban négy városba hetente 38 járat közlekedik majd. Ez azt is jelenti, hogy a kanadai piacon továbbra is az Air France marad a legtöbb ülőhelyet kínáló európai légitársaság.

A június 27-én elindított Párizs-Ottawa járat télen is elérhető marad: hetente öt alkalommal (szerda és péntek kivételével minden nap) indulnak el a Boeing 787-9 Dreamlinerek, amelyek 13.10-kor indulnak Párizsból, helyi idő szerint 15.05-kor landolnak, 17.15-kor indulnak vissza és másnap 06.05-kor érkeznek vissza. Ez az egyetlen közvetlen járat Ottawa és Európa között.

Az Air France emellett bővíti a kínálatot Montreal és Vancouver felé: előbbi városba heti 17 helyett 21, utóbbiba heti 3 helyett már 5 járat közül választhatnak az utasok.

December 2-ától újraindulnak a Montreal és Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) közti járatok, a két város között hétfőn és szombaton közlekednek a vállalat Airbus A320-asai. Montrealból emellett Fort-de-France, Belém, Cayenne és Miami is elérhető az Air France járataival. Emellett buszos transzfert is biztosít Montreal-Trudeau, Quebec és Ottawa között.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez