TOP 5 lengyel desztináció őszre

Sky Travel | 2023.10.16. | Hírek

Legyen az egy hétvégi kirándulás vagy egy hosszabb üdülés, Lengyelország minden évszakban minden korosztály számára kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket. Mutatjuk a top 5 lengyel desztinációt, amit ősszel is érdemes felkeresni.

Varsó

A sokszínűsége, nyitottsága, aktív élete, és hatalmas zöld felületei révén idén Az év legjobb európai úti céljának választott lengyel főváros látnivalóit perceken át sorolhatnánk. A Királyi Vár, a lengyel zsidóság múzeuma a POLIN, a Kultúra és Tudomány Palotája, a Kopernikusz Tudományos Központ, a Visztula Boulevard, a Łazienki Park, a Wilanow Kastély, vagy a Neonmúzeum csak a jéghegy csúcsa…

Łódź

Európa fő textilközpontja volt valaha, ma az újjáélesztett régi téglaépületekben és gyártulajdonosok palotáiban üzletek és múzeumok várják a látogatókat. De kihagyhatatlan Európa leghosszabb sétálóutcája, a Piotrkowska utca is, valamint a város erős filmes vonatkozása révén a Film Múzeum és a Hírességek sétánya.

Poznań

Könnyű sétával fedezhetjük fel a 13. században épült piacteret, és annak reneszánsz épületeit, illetve a Királyi Várat, vagy épp a számos múzeum közül az Enigma Cipher Centre, amely az Enigma kód feltörésének történetét mutatja be! Őszi időben kiváló program a több mint 100 éves Pálmaház is.

 

Zakopane, Krakkó és Wieliczka

Zakopane hegyei is útvonalai túrázásra, a városban található termálfürdők pedig pihenésre csábítanak. Ne hagyjuk ki a híres Krupówki sétálóutcát se, ahol az üzletek és hagyományos lengyel valamint góral ételek mellett megtaláljuk a Tátra Múzeumot is.

Innen egy órányi útra fekszik Krakkó, amely középkori hangulatával az egyik legkedveltebb lengyelországi úti cél. Óvárosa nem túl nagy, gyalogszerrel könnyedén bejárható, mégis rengeteg látnivalót kínál, melyek mellett természetesen a hagyományos ételeket is megkóstolhatjuk!

Krakkó szomszédságában találjuk a világ egyik legrégebbi sóbányáját, a wieliczkai sóbányát. A 300 kilométer összhosszúságú tárnákból napjainkban egy 20 teremből álló, 3 km hosszú útvonalat lehet bejárni, mely bemutatja a bányászat történetét, de találunk itt sós-tavakat, valamint fából és sóból faragott kápolnákat is.

További ötletekért és információkért látogass el a www.lengyelorszag.travel és www.facebook.com/lengyelorszag.travel oldalakra.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez