Történetének eddigi legjobb féléves nyereségét érte el az Emirates

Sky Travel | 2023.11.09. | Hírek

Az Emirates vállalatcsoport közzétette a 2023-2024-es pénzügyi év első félévének eredményeit. A csoportszintű nyereség és árbevétel történelmi rekordot döntött köszönhetően a légiközlekedés és -szállítmányozás iránti növekvő igénynek.

Az Emirates Group történetének eddigi legjobb féléves pénzügyi eredményét tette közzé. A cégcsoport 2023-24-es féléves nettó nyeresége 2,7 milliárd dollár, ami 138 százalékkal szárnyalja túl még a tavalyi 1,2 milliárd dolláros féléves rekordnyereséget is.

A cégcsoport 5,6 milliárd dolláros EBITDA-ról (earnings before interest, tax, depreciation and amortization) is beszámolt, ami jelentős javulást jelent a tavalyi év azonos időszakában elért 4,2 milliárd dollárhoz képest.

Az árbevétel 18,3 milliárd dollár volt 2023-24 első hat hónapjában, ami 20 százalékos növekedés a tavalyi 15,3 milliárd dollárhoz képest.Ennek hátterében a légi közlekedés iránti világszerte tapasztalható erős kereslet áll. A 2023-24-es első félévet stabil, 11,6 milliárd dolláros készpénzállománnyal zárta a vállalatcsoport 2023. szeptember 30-án. A készpénztartalékoknak köszönhetően az Emirates Group képes volt folytatni a koronavírus világjárvány idején felvett hitelének törlesztését, de emellett jelentős osztalékot is fizetett tulajdonosainak, a tavaly meghirdetett célkitűzéseivel összhangban – áll  a légitársaság közleményében.Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates légitársaság és cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „A világjárvány sötét időszakából megerősödve kerültünk ki. Az Emirates Group túlszárnyalta a korábbi rekordokat, és minden idők legjobb féléves teljesítményéről számolt be. A 2023-24-es év első hat hónapjának nyeresége majdnem elérte a 2022-23-as teljes pénzügyi év rekordnyereségét. Csoportszinten egy sor szolgáltatás és termék fejlesztését hajtottunk végre, melyeket a jövőben is folytatunk. 2023-24 második felében arra számítunk, hogy a kereslet továbbra is stabil mértékben nő, ugyanakkor felkészülünk a piaci „ellenszélre" is, mint például az emelkedő üzemanyagárakra, az erősödő amerikai dollárra, az inflációs költségekre vagy a geopolitikai kockázatokra."

Az Emirates Group alkalmazottainak száma 2023. március 31-hez képest 6 százalékkal nőtt, 2023. szeptember 30-án 108 996 fő dolgozott a vállalatnál. Mind az Emirates, mind a dnata jelenleg is folyamatosan toboroz új munkatársakat Magyarországon is.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez