Több milliárd dolláros üdülőhely-fejlesztés indul Ras Al Khaimahban

Sky Travel | 2022. 02. 07. | Hírek

A 2026-ban megnyíló komplexumban 1000 szobás luxusszálloda mellett világszínvonalú üzletek, korszerű tárgyaló- és konferenciatermek, egy exkluzív wellnessfürdő, több mint 10 étterem, valamint szórakoztató és játékközpont is üzemel majd.

A Marjan, a RAK Hospitality Holding és a Wynn Resorts Limited, az Egyesült Államokban jegyzett luxusüdülőhelyek nemzetközi fejlesztője és üzemeltetője, több milliárd dolláros integrált üdülőfejlesztést jelentett be az Egyesült Arab Emírségekbeli Ras Al Khaimah városában, a mesterséges, ember alkotta Al Marjan-szigeten.

Az Al Marjan-sziget 2,7 millió négyzetméternyi, tengerből kinyert és feltöltött területen fekszik az Arab-öbölben, mindössze 15 percre található Ras Al Khaimah nemzetközi repülőterétől és 45 percre a Dubai repülőtértől.

A négy szigetből álló Al Marjan-sziget több mint 7,8 kilométernyi csillogó stranddal és 23 kilométernyi vízparttal, valamint világszínvonalú szállodákkal és lakóépületekkel örvendezteti meg a látogatókat.

Az új, integrált üdülőhely az egyik exkluzív szigeten, közel 250 000 négyzetméteren valósul majd meg, lenyűgöző kilátást biztosítva az Arab-öbölre, a tengerre és annak homokos strandjára.

A fejlesztés az első tengerparti üdülőhely, amelyet a Wynn Resorts fejleszt a világon. A jelenlegi tervek között egy 1000+ szobás szálloda, csúcskategóriás bevásárlóközpont, egy korszerű tárgyaló- és konferenciaterem, exkluzív wellness fürdő, több mint 10 étterem, valamint egy szórakoztató-és játékközpont is szerepel.

A beruházás a tervek szerint 2026-ban fejeződik be, a legmagasabb szintű fenntarthatósági előírások és sztenderdek betartásával.

A világszínvonalú szállodát, valamint szórakozási és játékcélokat is szolgáló beruházás jól illeszkedik az Emírségek fejlesztési stratégiájába, azaz, hogy minél több turistákat vonzzanak az országba a világ minden tájáról.

 

Az új üdülőhely jelenleg a tervezés és a fejlesztés kezdeti szakaszában van, és hamarosan megindulnak az integrált komplexum létesítésére vonatkozó engedélyeztetési eljárások Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóságánál is.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez