Tíz-tizenöt százalékos jegyáremelés várható a balatoni strandokon

Sky Travel | 2022. 06. 01 | Hírek

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végén „nyáriasan meleg idő” várja a Balatonnál tartózkodókat és az oda készülődőket, így már sok hétvégi utazót foglalkoztathat, hogy a már nyitva tartó vagy a holnap nyitó tóparti strandok közül melyiket válassza.

Siófok három strandja már a harmadik hétvégén várja a borús, esős idővel dacolókat, ám ha beválik a meteorológia prognózisa, akkor az idei strandszezon valójában csak pünkösdkor rajtol el a nyár fővárosában.

Szerdán nyit a tó egyik legkedveltebb, 5 csillagos fürdője, a Balatoni Napfény Strand és Élményfürdő, ahol a hét elején már az optimista büfések is el kezdették feltölteni árusítóhelyüket. A lellei vitorláskikötő melletti szabadstrandon már voltak forgalmas napok, ott ugyanis már érékelhetőek a vízparti nyaralás komfortját biztosító, több száz milliós minőségfejlesztési támogatások.

Az északi part legkedveltebb településén, Füreden is június 1-jén nyit a három strand, az Eszterházyn és a Kisfaludyn is megszépült környezet várja a kora nyári vendégeket. A keszthelyi Városi, Helikon és Libás strand kapuit szombaton nyitják ki, értesülésünk szerint a strandbüfések már ott is szorgoskodnak.

Badacsonyban és Szigligeten is szombaton lesz hivatalos nyitás. Almádiban – hasonlóan több balatoni strandhoz – július 3-ig „közforgalom számára megnyitott területként” fogadják a látogatókat a fürdőzőhelyek.

Érdeklődésünkre a strandfenntartók elmondták: 10-15 százalékos, egyes exkluzív strandok esetében kissé nagyobb jegyáremelés várható. Balatonföldvár két hét múlva nyíló keleti és nyugati strandján július 1-ig a múlt nyári áron kapunk strandjegyet.

Némileg jelentősebb jegyár-változtatásra kényszerülnek azok a fürdőhelyfenntartó önkormányzatok, akikre a szolgáltatások bővítése miatt több emelt fizetésű alkalmazott foglalkoztatására van szükség.

A fizetős strandok mellett továbbra is 47 ingyenes csillagtetős fürdő várja a Balatonra látogatókat.

Az elmúlt időszakban – ellentétben a szűk fürdőzési kapacitás miatt aggódók állításával – egy ingyenes szabadstrandot sem tettek fizetőssé az önkormányzatok.

A négy strandfejlesztési ciklusban odaítélt támogatásoknak köszönhetően az ingyenes fürdőhelyek infrastruktúrája és szolgáltatási kínálata jelentősen bővült. Vannak olyan települések – például Balatonlelle vagy Zamárdi –, ahol a legnagyobb és legkedveltebb szabadstrand színvonala és látogatottsága a fizetősökével vetekszik.

(Forrás: turizmus.com)

 

Vissza a hírekhez