Tavaszi maratonok Máltán

Sky Travel | 2023.10.16. | Hírek

Aprócska méretének, változatos domborzatának és egész évben kellemes klímájának köszönhetően Málta kiváló helyszíne a szabadtéri futó, úszó és triatlon versenyeknek is.

A sziget adottságainak köszönhetően olyan rangos versenyeknek ad otthont, mint a Málta Maraton, a Gozo Félmaraton, az Xterra triatlon és a népszerű akadályfutás a The Grid Malta.

Mindkét tavaszi maratonfutó-versenyen lehetőség van teljes távot vagy 21 kilométert futni, vagy a walkathlonon legyalogolni a félmaratont.

Malta Marathon

Február 25-én rajtol el a 39. Malta Marathon. Az útvonal a sziget közepéről, a régi fővárosból, Mdinaból indul és falvakon, főútvonalakon halad keresztül jószerivel végig ereszkedve, mintegy 200m szintkülönbséggel és a tengerparti turisztikai központban, Sliema-ban futnak célba a résztvevők, mindegyik táv esetében. 

La Valette Marathon

Málta legújabb sporteseménye, ahol a sport és a történelem egy látványos tengerparti útvonalban ötvöződik. A La Valette Maraton március 24-én kerül megrendezésre. A Szt. Pál öböltől induló 42 km-es illetve a Sliemaból induló 21 km-es táv csodás tengerpartok és lenyűgöző erődök mentén, történelmi várásokat érintve halad, alaposan bejárva Vallettát és a Történelmi Három Várost. A verseny váltóban is teljesíthető. 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez