Szingapúr enyhít belépési korlátozásain a beoltottak számára

Sky Travel | 2022.03.25 | Hírek

Szingapúr jelentősen enyhíti a koronavírus járvány ellen bevezetett korlátozásait, így például megszűnik a kötelező maszkviselés a szabadban és enyhülnek a belépés előtti teszt- és karanténkötelezettségek is.

A vírus legutóbbi hullámának lecsengésével Szingapúr úgy döntött, hogy enyhít a beutazási szabályain és a járványügyi korlátozásokon is – számolt be róla a Bloomberg. A városállam március 31-én enyhíti az utazókra vonatkozó tesztelési és karanténkövetelményeket, mert ahogy Lee Hsien Loong miniszterelnök elmondta „úgy gondoljuk, hogy most már készen álluk arra, hogy döntő lépést tegyünk a koronavírussal való együttélés felé.”

A lépés különösen az idegenforgalmi ágazatnak ad majd régen várt lendületet. A csütörtökön bejelentett utazási szabályok néhány kulcsfontosságú változása:

Április 1-jétől Szingapúr megszünteti a beoltottakra vonatkozó utazási sávokat, és minden olyan teljesen oltott utazót beenged, akinek az utazás előtt vett mintája negatív.Ezzel az oltott utazók mentesülnek a karantén, illetve az érkezéskor elvégzendő vizsgálat alól is. Szinte minden oltási papírt elfogadnak majd oltási igazolásként, függetlenül a kiállítás helyétől és attól, hogy digitálisan ellenőrizhető-e vagy sem. A 12 éves és annál fiatalabb gyermekek mentesülnek az oltási kötelezettség alól.

„Az átállás az oltott utazóknak kifejlesztett keretrendszerre döntő lépés Szingapúr számára, és fontos jelzés a világnak is, hogy Szingapúr újra megnyitotta határait” – mondta S. Iswaran közlekedési miniszter. Ezzel a lépéssel Szingapúr csatlakozik más délkelet-ázsiai országokhoz, köztük Malajziához, Thaiföldhöz és Vietnamhoz, amelyek lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a beoltott utazók szabadon beléphessenek, és a kötelező karantén helyett csak negatív tesztet kelljen bemutatniuk.

Szingapúr jelenleg arra törekszik, hogy a Changi repülőtér utasforgalma még ebben az évben elérje a járvány előtti szint legalább 50%-át.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez