Szigorodnak a szabályok a portugál strandokon

Sky Travel | 2023.07.06. | Hírek

A portugál strandok nagyon kedveltek úti célok a nyaralások körében szépségük miatt. A hatóságok azonban annak érdekében, hogy minden nyaraló és ott élő számára nyugodt környezetet biztosítsanak, számos korlátozást és intézkedést vezettek be.

Az elmúlt években egyre több turisztikai célterület igyekszik szabályokat hozni annak érdekében, hogy a turisták és a helyiek nyugodt körülmények között élhessenek egymás mellett. Portugáliában –ahová májusban minden eddiginél több turista érkezett – idén szintén szigorodnak a strandokon életben lévő szabályok – írta meg a SchengenVisaInfo.

A hangos zenehallgatás miatt 200 eurótól 36 000 euróig, vagyis 76 ezer forinttól 13,6 millió forintig terjedő bírsággal sújthatják a Portugáliában nyaralókat.A bírságok ára attól is függhet, hogy egyénileg, vagy csoportosan követték el a szabálysértést. Az ilyen jellegű panaszokat a turisták és a helyiek egyaránt jelenthetik. Emellett tilos az arra kijelölt helyeken kívül bármilyen sporttevékenységet (pl. szörfözés, sárkányhajózás, labdázás) végezni, illetve fürdőhelyeken horgászni és vadkempingezi.

Az eddigi évekhez hasonlóan, idén is tilos a tűzgyújtás a portugál strandokon, emellett nem lehet sem növényeket, sem pedig kagylókat gyűjteni a kijelölt területeken kívül.

A hatóságok szintén felhívják a figyelmet arra, hogy engedély nélkül nem lehet az utcán árusítani vagy reklámozni, illetve szigorúan tilos bármilyen hulladék elhelyezése a strandokon.

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez