Szerkezetkész a frankfurti reptér új terminálja

Sky Travel | 2023.05.15. | Hírek

Nagyrészt befejeződött az új terminál építése Frankfurt repülőterén a déli részen, az egykori katonai támaszpont területén, így a tervek szerint 2026-ban fog megnyílni az épület. A 3-as terminál megnyitásával egyidejűleg bezárják a 2-es terminált, hogy teljes felújítást végezzenek rajta.

A tető és a homlokzat már majdnem teljesen kész, ahogy a 8500 autó befogadására alkalmas parkolóház, a Skyline minivasút, amely összeköttetést biztosít a meglévő 1-es és 2-es terminálokkal, valamint az autópálya-csomópont is – írta meg az Airportál az aero.de oldal beszámolója alapján.

A fennmaradó munkák közé tartozik a belső tér kialakítása, a berendezések és rendszerek telepítése, illetve egyebek. A járvány miatt módosított tervek szerint a terminál 2026 tavaszán nyílik meg, amely jelenlegi kialakításában, 3 mólóval évi 19 millió utast lesz képes kiszolgálni, de a már engedélyekkel rendelkező további egy mólóval ez 25 millióra bővíthető.

Korábban felmerült, hogy az egyik mólót előbb átadnák a fapados légitársaságoknak, de végül az üzemeltető úgy döntött, hogy az egész terminál egyszerre nyílik meg. A munkálatok várhatóan 2025 közepére fejeződnek be, majd alapos tesztüzem kezdődik önkéntesek bevonásával.

A Fraport vezetői elmondták, hogy nagy érdeklődést tapasztalnak a terminál iránt, különösen ázsiai légitársaságok részéről.A járvány után az utasforgalom fokozatosan helyreáll, és a növekedés folytatódik, ezért biztosak benne, hogy a terminál nem fog üresen állni.Jelenleg Frankfurt repülőtere az előző pandémia előtti utasszám 80 százalékán áll, és várhatóan idén az utasforgalom 80-90 százaléka lesz, ami 56,5-63,5 millió utas közötti értéket jelent.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez