Százezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket a Wizz Air

Sky Travel | 2022. 03. 07. | Hírek

A jegyek az Ukrajnával szomszédos országokból induló járatokon használhatók fel, márciusi indulással.

A Wizz Air bejelentette, hogy százezer ingyen jeggyel segíti az ukrán menekülteket, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatnak fel. A légitársaság már szolgálatba állított több nagyobb repülőgépet és kiegészítő járatot az Ukrajnával határos országokban, hogy ezzel is támogassa a hazájukat elhagyni kényszerülők mozgását. A jegyek márciusi indulással használhatók fel – közölték.

Emellett azoknak a menekülőknek, akik már korábban elhagyták a régiót, a társaság kedvezményes díjszabást kínál a legtöbb európai járatára (29,99 euró), továbbá az Egyesült Arab Emírségekbe, Izlandra és a Kanári-szigetekre (69,99 euró).

A jegyek egy kézipoggyászt (max: 40x30x20 cm) tartalmaznak, további poggyász felvitele a repülőgépre, illetve feladása díjköteles – írták a részletekből.

Azok az ukrán menekültek, akik repülőjegyet szeretnének foglalni, további információt a wizzair.com/#/rescue weboldalon találnak. A sikeres foglaláshoz szükséges az ukrán útlevél vagy személyi igazolvány száma, ezeket az iratokat a felszállás előtt minden esetben fel is kell mutatni.

„Együttérzünk az ukrán néppel ebben a krízisben. Elkötelezetten támogatjuk az Ukrajnából menekülőket, hogy mielőbb biztonságos helyre jussanak" – idézi a közlemény Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez