Száz magyar fiatal igényelhet „Working Holiday” vízumot Új-Zélandra

Sky Travel | 2023.04.25. | Hírek

A COVID miatti kényszerszünetet követően ez évben ismét 100 magyar fiatal igényelhet „Working Holiday” vízumot és tartózkodhat egy évet Új-Zélandon a két ország közötti megállapodás keretében.

Természetesen 100 új-zélandi fiatal is hasonlóan igényelhet magyarországi vízumot.  A vízumért folyamodó 18 és 35 év közötti fiataloknak sietniük kell a regisztrációval, mert mint ahogy az elmúlt évek tapasztalata is mutatta, a kvóta órák alatt betelt – tájékoztatta lapunkat Sárdi Rezső, az Új-zélandi Konzulátus tiszteletbeli konzulja.

Az új-zélandi Bevándorlási Hivatal honlapján minden hasznos információ megtalálható. A vízum igénylések elbírálása a beérkezések sorrendjében történik. A jelentkezés kezdetének időpontját a megadott honlapon teszik közzé. A honlap által jelzett jelentkezési időpont új-zélandi idő szerint értendő és a jelentkezés feltételei szintén a honlapon találhatók meg.

A "Working Holiday Scheme"-mel kapcsolatban további információ kapható a budapesti Konzulátuson, az alábbi e-mail-címen: nzconsulate@t-online.hu

A Konzulátuson szintén van lehetőség a kiutazáshoz vagy munkavállaláshoz szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére (pl. bizonyítványok, útlevelek, erkölcsi-  és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány stb.).

 

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez