Száz ingyenes koncertet ad a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Sky Travel | 2023.09.26. | Hírek

A 2023-as év különleges időszak a Nemzeti Filharmonikus Zenekar életében, hiszen idén ünneplik fennállásuk 100. évfordulóját. A zenekar koncertsorozattal lepi meg közönségét: országszerte pontosan száz helyszínen száz koncertet adnak ingyenesen a zenekar művészei.

A koncertsorozat azért is rendkívüli, mert egy filharmonikus zenekar létszámának köszönhetően nem tud mindenhová eljutni, különösképpen nem kisebb településekre. A budapestiek előnyben vannak, mert számukra könnyen megközelíthetőek az egyes koncerthelyszínek, mint például a Vigadó, a Müpa vagy a Zeneakadémia. Vidéken azonban korlátozottak a lehetőségek egy közel 100 tagú zenekar befogadására. Annak érdekében, hogy a zene öröme és szépsége eljusson a kisebb településekre is, több kis kamaraegyüttesre osztották a zenekart.

A jubileumi kamarakoncert-sorozat szeptember végi helyszínei között találjuk többek között Edelényt, Miskolcot, Eger és Makó városát. Az októberi helyszínek között megtalálható lesz a történelmi múlttal rendelkező Balatonfüred, Sárvár, Veszprém, Pécs, Keszthely és Tata. De olyan kisebb településeken is felcsendülnek a klasszikus dallamok, mint Pély, Apc, Aszófő vagy Bácsborsod.

Novemberben két bencés apátság is helyszínt biztosít ahhoz, hogy felcsendülhessenek Csajkovszkij, Mozart, Vivaldi, Haydn vagy Johann Strauss művei.

 

További információk a Nemzeti Filharmonikus Zenekar oldalán találhatóak.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez