Szaúd-Arábiába indított járatokat Budapestről a Wizz Air

Sky Travel | 2023.01.12 | Hírek

Január 9-én és 10-én két új közvetlen járatot indított Szaúd-Arábiába Budapestről a Wizz Air. Rijád és Dzsidda városába hetente kétszer indulnak a légitársaság gépei.

A Wizz Air Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította járatait Rijád és Dzsidda városába, és most Magyarország számára is megnyitotta ezeket az útvonalakat. Rijádba hétfőn és pénteken, Dzsiddába kedden és szombaton repül a légitársaság Budapestről, a jegyárak 19 990 forinttól, illetve 23 990 forinttól indulnak.A bővítéssel a két ország közti közlekedés kényelmesebbé és jóval gyorsabbá válik, ezzel is támogatva mindkét ország turisztikai iparágát.

A Budapestről elérhető két új járat részét képezi annak a 23 új Wizz Air-útvonalnak, amely a tervek szerint egymillió utasít repít az év során az országba. A légitársaság növekvő jelenléte támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek ambiciózus stratégiai célkitűzése, hogy 2030-ra megháromszorozza a Szaúd-Arábia felé irányuló utasforgalmat.

Az Arab-félsziget közepén, a hatalmas sivataggal körülvett Najd-fennsíkon fekvő Rijád egy hamisítatlan modern nagyváros, amely lenyűgöző, évszázados történelmet rejt hangulatos piacaival, lehengerlő múzeumaival és ősi építészetével. Tökéletes helyszín hosszabb üdülésre, de akár rövidebb kiruccanásra is – írja az úti célról a légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében.A „Szaúd-Arábia kapujának" is nevezett Dzsiddában az elmúlt évszázadok során számos zarándok pihent meg a szent városok, Medina és Mekka felé vezető útján. Manapság egy hárommillió lakosú metropoliszként nyűgözi le az utazókat hihetetlen történelmi és kulturális örökségével valamint természeti látnivalóival.

A Budapestről Szaúd-Arábiába induló új útvonalakkal együtt már tíz különböző közel-keleti célállomásra repül a Wizz Air.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez