Szárnyal a hajdúszoboszlói turizmus, már az egymilliomodik vendégéjszakát ünneplik

Sky Travel | 2023.11.10. | Hírek

Hajdúszoboszlónak továbbra is vezető szerepe van a hazai turizmusban, a város vezetése és a turisztikai szakemberek szerint is sikeres lesz a 2023-as turisztikai év, a jelentős vendégforgalmat az önkormányzati adatok igazolják.

Míg 2022-ben 351.933 vendég révén 1.157.778 vendégéjszaka realizálódott Hajdúszoboszlóban, idén már november 9-ig meghaladta az itt üdülők száma a 320 ezret. Ennek eredményeként november elejére elérte az egymilliomodik vendégéjszakát a fürdőváros, amely továbbra is a legnépszerűbb a belföldi turisták körében.

A szálláshelyek forgalmának 60 százalékát 2023-ban is a hazai vendégek adták, mindemellett folyamatosan növekszik a külföldi vendégszám a korábbi években is meghatározó vendégforgalmat biztosító desztinációkból.

A legtöbb külföldi turista 2023. július–augusztus közötti időszakban Lengyelországból érkezett Hajdúszoboszlóra, a vendégéjszakák 30 százalékát a lengyel vendégek generálták. Továbbá szép számmal érkeztek az üdülőhelyre Romániából és Szlovákiából is.

A város önkormányzata – összefogva a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületével és a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.-vel – 2023. október 22. és november 5. között kampányt indított, azzal a céllal, hogy ösztönözzék az utazókat a hajdúszoboszlói pihenésre, hiszen – előzetes statisztikai adatok és az előfoglalási számok alapján – ebben az időszakban várható az egymilliomodik vendégéjszakát eltöltő vendég, amelyet jutalmazni fognak.

Az egymilliomodik vendégéjszakát megünneplő rendezvényt az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületében tartották november 9-én.

Hajdúszoboszló 2023-as jubileumi vendége Tóth Mihály és felesége, a Hotel Aurum Hajdúszoboszló vendége lett, aki 2 éjszakás ajándékutalványt vihette haza jutalmul, míg a jubileumi tábla 1 évig a szálloda recepcióját díszíti majd. Az eseményen részt vevő többi jubileumi jelölt hajdúszoboszlói ajándékcsomagot kapott.

Czeglédi Gyula a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket az örömteli hír okán, majd beszámolt a város első 9 hónapjára vonatkozó turisztikai eredményeiről.

Mint elmondta, nagy verseny van a turizmusban, amelyben Hajdúszoboszló folyamatosan a 2. helyen volt a vidéki városok között, s egyedül júliusban szorult a harmadik helyre.

Az üdülőhely komoly nemzetközi vendégkörrel rendelkezik, a belföldi vendégek mellett a lengyel, román és szlovák turisták érkeznek legtöbben. Beszélt a nyári rendezvények sikereiről a jövő évi események közül kettőt – amelyek dátuma már biztos – is kiemelt: a Kösely kupát augusztus 2–4. között, míg a Bor és Gasztrofesztivált szeptember 13–15. között rendezik.

 

A polgármester beszámolt arról is, hogy elsők között vált jogosulttá Hajdúszoboszló, a felüdülőhely a „Minősített gyógyhely” védjegy használatára. A szakmai megfelelés eredményeként Hajdúszoboszló, mint gyógyhely aktív tagja lett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által létesített attrakció minősítési rendszernek, „MAGYARORSZÁG KINCSEI – GYÓGYHELY” kategóriában. Hajdúszoboszló az első négy település között van, akik ezt a minősítést megkapták.

Jövőre is idei árakon!

Czegle-Pinczés Enikő a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója tájékoztatást adott a jelenlevők részére arról, hogy a Hungarospa fürdőkomplexum 2023-ban rendkívül sikeres nyári szezont zárt. Elmondta, hogy az idei szezon nem volt könnyű, de ennek ellenére 1-10 hónapban 1.400.000 ezer vendég látogatott el a fürdőkomplexumba, akik 1.900.000 fürdőszolgáltatást vettek igénybe. Az Aqua-Place 4 százalékos, a Thermal Camping 8 százalékos, a Hungarospa Thermal Hotel pedig 6 százalékos növekedést ért el.

Megosztotta azt a jó hírt is, hogy a Hungarospa fürdőkomplexum 2024-ben a jelenlegi árakon értékesíti szolgáltatásait,így a vendégek változatlan áron látogathatják majd a fürdő összes egységét. Bíznak benne, hogy ez egy erős hívó szó lesz a régi és az új vendégeknek, hogy 2024-ben is Hajdúszoboszló legyen az úti céljuk.

 

Kanizsay Görgy Béla a Turisztikai és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Bizottság elnöke, a visszatérő vendégek szeretetét köszönte meg, valamint a helyi turisztikai desztinációs menedzsment szervezet munkáját, a Hajdúszoboszlói Vendéglátó Egyesület szakmai tevékenységét, valamennyi szolgáltató közreműködését a közös sikerhez.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez