Szabadon utazhatunk Szlovéniába, nem kell védettségi igazolás a szolgáltatásokhoz

Sky Travel | 2022. 02. 22. | Hírek

Szlovéniában újabb enyhítésekről döntött a kormány: néhány kivétellel megszüntetik a Covid-igazolványok használatát, és eltörlik a tesztelési kötelezettséget – jelentette be Janez Poklukar egészségügyi miniszter szombaton a kormányülést követően.

A szlovén kormány szombattól változtatott a beutazás szabályain. Szlovéniába karanténkötelezettség nélkül is be lehet utazni, miután a kormány eltörölte azt az intézkedést, mely szerint a koronavírusos fertőzöttel érintkezőknek karanténba kell vonulniuk. A döntés következményeként a Szlovéniába való belépéshez többé nincs szükség sem az oltottságot, sem a fertőzésen való átesettséget, sem a negatív teszt meglétét igazolni.

A szlovén kormány határozott a járványügyi korlátozások zömének feloldásáról is, miután az adatok szerint az ország kifelé tart a járványból. Így február 21-től csak az egészségügyi és szociális ellátórendszerben, valamint a büntetés-végrehajtó intézetekben lesz kötelező a védettségi igazolás. Ez azt jelenti, hogy a védettségi igazolás követelményét hétfőtől eltörlik a szolgáltatások (éttermek, szállodák, sípályák stb.) igénybevételénél.Az üzletekben és a szolgáltatóknál a továbbiakban nem lesz létszámkorlátozás, nem korlátozzák a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét, ismét kinyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók is.

 

Nem kell többé tesztelni az iskolákban és a munkahelyeken sem. Ez idáig hetente háromszor kellett öntesztet végezniük a tanulóknak és védettségi igazolvány hiányában az alkalmazottaknak is a munkahelyeken.Marad azonban a maszk viselésének kötelezettsége a zárt, nyilvános helyeken.A most feloldott korlátozások zöme tavaly szeptember óta volt érvényben Szlovéniában.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez