Szabad az út Izlandra, eltörölték az összes járványügyi korlátozást

Sky Travel | 2022. 03. 03. | Hírek

A nyitva tartási idő és a rendezvények létszámának korlátozása mellett az összes beutazási szigorítást is eltörölték péntektől Izlandon.

"A koronavírus-járványból a lakosság Covid-19 elleni széles körű ellenálló képessége jelenti a kiutat. Ennek elérése érdekében minél több embernek szükséges lenne megfertőződnie a vírussal, mivel az oltások ehhez nem elegendőek, akkor sem, ha jó védelmet nyújtanak a súlyos lefolyású betegség ellen" – idézi a Reuters az izlandi egészségügyi minisztérium közleményét.

Az ország ezzel összhangban február 25-től felold minden járványügyi korlátozást, ezek többek között a nyitva tartási időre és a rendezvények maximális létszámára (200 fő) vonatkoztak.

Emellett eltöröltek minden beutazási korlátozást is. A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint az országba történő belépés követelményei visszatértek a pandémia előtti állapothoz. Utazás előtti, vagy határon történő tesztelés nem szükséges, oltási igazolás és regisztráció nélkül is be lehet utazni az országba.Megszüntették a karanténkötelezettséget is.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez