Spanyolország továbbra sem engedi be az EU-n kívüli oltatlanokat

Sky Travel | 2022. 05. 20 | Hírek

A várakozások ellenére sem oldotta fel május 15-étől a spanyol kormány azt a rendelkezést, amelynek értelmében az Európai Unión kívüli, oltatlan turisták nem léphetnek az ország területére. A korlátozás hatályát június 15-éig kiterjesztették.

A 18 éven felüli, Európai Unión kívüli oltatlan turisták csak abban az esetben léphetnek be az országba, ha hitelt érdemlően igazolják, hogy felépültek a koronavírus-fertőzésből az utazást megelőző hat hónapban. A korlátozás elsősorban az immár nem uniós tagország Nagy-Britannia polgárait érinti.

A 12 és 17 év közötti, harmadik országbeli gyerekek akkor léphetnek spanyol földre, ha az érkezést megelőzően 72 órán belül elvégzett PCR-teszt negatív eredményét bemutatják. A 12 éven aluliak mentesülnek a tesztelés alól.

 

A hírről beszámoló brit Travel Weekly megjegyzi, hogy Spanyolországon kívül már alig van európai állam, ahol ilyen szigorú koronavírus elleni szabályok vannak érvényben. Ugyanakkor eltörölték a bárokban, boltokban és éttermekben az eddig kötelező maszkviselést.A légi, vagy vízi úton érkező uniós turisták oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszteredménnyel is beléphetnek Spanyolországba. A magyar állampolgárok részletes beutazási feltételiről a külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján lehet tájékozódni.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez