Skócia is enyhíti a beutazási szabályait február 11-től

Sky Travel | 2022. 01. 27. | Hírek

A skót kormány Angliához igazodva eltörölte a beutazást követő második napon elvégzendő koronavírus-teszteket az országba visszatérő, teljesen beoltott utazók esetében.

Ahogy a minap mi is beszámoltunk rólaBoris Johnson miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy az Angliába visszatérő oltott utazóknak február 11-én hajnali 4 órától már nem kell tesztet végezniük az érkezésük utáni második napon.

Az Egyesült Királyságon belüli találkozón elért megállapodást követően Skócia csatlakozott az utazási tesztelési rendszer megszüntetésére irányuló lépéshez. Közölték, hogy jelenleg is dolgoznak egy új felügyeleti rendszer kiépítésén az ország határainak ellenőrzésére – írja a TTG.

A tesztkötelezettség eltörlése után az utazóknak továbbra is ki kell majd tölteniük egy utasmeghatározó űrlapot, és a skót repülőtereken továbbra is kötelező lesz a maszk viselése.

Azoknak az utazóknak, akik nincsenek beoltva, továbbra is el kell végezniük mind az indulás előtti tesztet, mind a PCR-tesztet az érkezésük utáni második napon. A szabályokat azonban itt is enyhítették: az elkülönítési kötelezettség számukra is megszűnik, és nem kell elvégezniük a második érkezés utáni tesztet sem a beutazást követő nyolcadik napon.

Michael Matheson skót közlekedési miniszter szerint az egész Egyesült Királyságra kiterjedő intézkedések "jelentősen" megnyitják a nemzetközi utazási lehetőségeket. "A skót turisztikai és légiközlekedési szektor is üdvözli az új intézkedéseket, mivel ezek ösztönzik a repülőtereinkről történő utazást" - tette hozzá.

Skócia a hét elején szüntette meg majdnem minden járványügyi korlátozását, többek között a rendezvényekre és a vendéglátóhelyekre vonatkozó szigorításokat is. Megmaradt azonban a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és a nyilvános belső terekben, továbbá ajánlás szintjén a home office és a nagyobb összejövetelek kerülése.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez