Skócia hétfőtől megszünteti a legtöbb korlátozást

Sky Travel | 2022. 01. 25. | Hírek

Skóciában jövő hét elejétől megszüntetnek majdnem minden járványügyi korlátozást, többek között a vendéglátóhelyekre vonatkozó szigorításokat is.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök bejelentése szerint a könnyítést az teszi lehetővé, hogy az elmúlt két hétben jelentősen visszaesett az új fertőzések száma az országrészben – adta hírül a bbc.com.

Skóciában karácsony másnapjától vezettek be szigorúbb korlátozásokat három hétre. Jövő hétfőtől azonban megszűnnek a beltéri rendezvények látogatószámára vonatkozó korlátok és a vendéglátóhelyeken előírt kötelező egyméteres távolságtartás, újra ki lehet szolgálni nemcsak az asztaloknál, hanem a bárpultoknál ülő vendégeket is, és megnyílhatnak a szórakozóhelyek is.Ami megmarad, az a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és a nyilvános belső terekben, továbbá ajánlás szintjén a home office és a nagyobb összejövetelek kerülése.

fvw.de szerint Angliában is azzal számolnak, hogy a jövő héten már nem hosszabbítják meg a járványügyi szabályokat. Az Egyesült Királyság a lap szerint az omikronhullámot illetően valószínűleg túl van a nehezén, a fertőzésszám az év eleje óta egyértelműen csökkent, és lefelé mutató trendet mutat a kórházi beutalások száma is.

De még így is sok az új fertőzés, kedden mintegy 94 400 megbetegedést jelentettek a 67 milliós országban.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez