Siófok az őszi Balaton gasztrofővárosa szeretne lenni

Sky Travel | 2023.09.13. | Hírek

Siófokon és környékén idén ősszel GasztroFok címmel kulináris összefogás indul, melynek célja a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatának bemutatása.

A kezdeményezés elindításával a cél az egész éves Balaton szemlélet erősítése, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók kínálatának élményszerűbb megismertetése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztrotérképére – tájékoztatta lapunkat a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal.A GasztroFok kezdeményezés az egész térségre kiterjed, nemcsak Siófok belvárosára, tehát akár a 20-30 km-es vonzáskörzeten belüli nívós helyek jobb megismertetése a távlati cél.

Az egész évben nyitva tartó neves szolgáltatók mellett a legjobb környékbeli szezonális vállalkozások is részt tudnak venni az őszi programokon úgy, hogy az egész évben nyitva tartó helyek befogadják őket a GasztroFok hétvégéken vendégként.

A GasztroFok összefogás szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon.

Első közös rendezvényük október utolsó hétvégéjén (27-29.) lesz – GasztroFok – Kulináris körút Siófokon címmel.

Október elejére áll össze a teljes GasztroFok térkép, akkor kiderül ki, hogy ki és milyen különleges gasztroakciókkal készül október utolsó hétvégéjén Siófokon és környékén.

A Gasztrofok hétvége révén Siófok különleges gasztronómiai programokkal is ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát.

(Forrás: Turizumus.com)

Vissza a hírekhez