Sikeresen zárta az Utazás Kiállítást Horvátország

Sky Travel | 2023.03.02. | Hírek

A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviselete a hazai turisztikai ágazat legnagyobb vásárán képviseltette magát az elmúlt hét folyamán, február 23 és 26. között. Horvátországnak törtetlen a népszerűsége a magyarok körében, eddig 6400-an érkeztek déli szomszédunkhoz.

A Budapesten megrendezett eseményen egy 12 m2-es standon ismerkedhettek a látogatók a horvát turisztikai kínálattal. A vásár első, szakmai napján meglévő és potenciális partnerekkel találkoztak a kiállítók.

Ezek az egyeztetések megerősítették, hogy továbbra is kiemelt népszerűségnek örvend Horvátország és nagy a kereslet a turisztikai termékei iránt, amelyet az idei évben eddig leadott jelentős számú foglalás is alátámaszt.

A vásár nagyközönség számára szervezett három napja (péntek-vasárnap) is sikeresen zárult. A horvát stand nagy forgalmat bonyolított, kiemelt figyelmet élvezett.

Az Utazás Kiállítás során a horvát standra látogatott Marina Sikora, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövetségének első titkára is. A kiállításon a Horvát Idegenforgalmi Közösségen kívül a metkovići Žabac Tours utazási iroda is bemutatkozott. Az iroda egyedi szolgáltatások széles skáláját kínálja az érdeklődőknek: csoportos utazásokat és iskolai kirándulásokat, zarándoklatokat és partikat szerveznek Horvátországban.

 

Emelkedik a magyar turisták száma Horvátországban

2023-ban eddig több mint 6400 magyar turista érkezett Horvátországba, ami 82%-kal több a tavalyi számnál és 41%-kal haladja meg a 2019-es rekordév adatait. A magyar turisták az idei évben eddig összesen 19 200 vendégéjszakát töltöttek az országban, amely 69%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, illetve 79%-kal szárnyalja túl a 2019-es év azonos időszakában mért vendégéjszaka számot.

(forrás: turizmus.com)

 

A leglátogatottabb horvát városok tekintetében Zágráb, Opatija és Rijeka vannak az élen.

Azonban az egyes városokban eltöltött vendégéjszakák esetén az első két helyen már felcserélődtek a desztinációk, ami azt jelenti, hogy jelentősen több időre foglalnak szállást a turisták Opatijában, mint Zágrábban.

Vissza a hírekhez