Sikeres évet zárt a Magyar Kerékpáros Szövetség

Sky Travel | 2023.05.31. | Hírek

A korábbi évek sikerei után egyhangúlag elfogadta a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) közgyűlése az idei szezonra vonatkozó terveket.

Princzinger Péter elnök elmondta, hogy azért tudják kettesével venni a lépcsőfokokat, mert minden oldalról támogatják egymást a szakvezetők, klubok, a kiváló edzők, szülők, versenyzők és szurkolók.

"Magyarország megszerette ezt a sportágat és ma már százezrek bíztatnak minket az utak mellett vagy a pályák szélén. Eddig is okozott már nagy örömöket a hazai bringasport, ezzel a szeretettel és támogatással a hátunk mögött pedig még többre leszünk képesek a jövőben!" - fogalmazott.

A közelmúlt sikerei között szerepel, hogy az ország több mint harminc helyet lépett előre a világranglistán, a Tour de Hongrie az egyik felvezető versenye lett a híres Tour de France-nak, és több, mint húsz magyar bringásnak van már nemzetközi szerződése.

Az elnök szerint a jövő is bíztató, hiszen az új sportfinanszírozási besorolás alapján az eddiginél is magasabb színvonalú szakmai munka válik majd lehetővé a kluboknál, és újra van magyar kontinentális országúti csapat, az Epronex Hungary Cycling Team.

 

Ezeken túl több szakágban rendezhetnek nemzetközi versenyt, világkupát, Európa-bajnokságot.
Princzinger Péter megismételte, hogy a tokiói öt olimpiai és paralimpiai kvótát követően jövőre Párizsban legjobb esetben a hét indulót sem tartja lehetetlennek.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez