Sétáljon a felhők felett, és csodálja meg a kétezres tátrai panorámákat!

Sky Travel | 2023.01.10. | Hírek

A Magas-Tátra és a Bélai-Tátra karnyújtásnyira vannak egymástól és az egyik szebb, mint a másik. Mindkét helyről olyan élményekkel tér vissza, amelyeket nem lehet elfelejteni. Budapestről autóval négy órán belül ott lehet.

A Szlovákia északkeleti részén elterülő Bélai-Tátra (Belianske Tatry) hab a tortán, vagyis a Tátrán. A Bachleda-völgy (Bachledova dolina) legnagyobb attrakciója a lombkorona sétány. Lépdeljen fel a 32 méter magas spirálisan tekeredő toronyba, és sétáljon szó szerint a fák koronája között a csodás pienini erdőkben. A magasból nemcsak a magashegyi növény- és állatvilágot figyelheti meg, de lélegzetelállító kilátásokban is gyönyörködhet.

A környéken természetesen kiváló sípályák is találhatók. A sífutás és a freeride szerelmesei is megtalálják számításukat. Gyerekei tökéletes szórakozást találnak a bőséges programot kínáló gyerekvilágban, és közben a párját meghívhatja egy lófogatos sétakocsikázásra a népszerű Zsgyár (Ždiar) falucska mesébe illő faházai között.

 

És ha már elege lesz a hidegből, elgémberedett testét megpihentetheti a közeli Thermal Park Vrbov termálvizében.  A nem messze található Bélai-barlang meglátogatása is jótékony hatással lehet az egészségére, a rendkívül tiszta levegőjét szpeleoterápiára is használják. Ezenkívül a barlangnak kifogástalan az akusztikája, így a bejárás során lehetőség adódik meghallgatni részleteket azokból a koncertekből, amelyek a barlangban zajlottak.

Ha a világ legkisebb magashegységének legnagyobb látványosságait szeretné megtapasztalni, akkor a Magas-Tátrába hívjuk. Három jelentős síközpont található itt – Ótátrafüred (Starý Smokovec), Csorba-tó (Štrbské Pleso) és Tátralomnic (Tatranská Lomnica). Mindegyik síközpont kiváló, és mégis mindegyik más és más.

Ótátrafüreden (Starý Smokovec) szánkóval suhanhat le a Tarajkáról (Hrebienok). Ez olyan élmény, amelyben nemcsak a gyerekek lelik örömüket, hanem Önnek is tetszeni fog, mivel a hegyi út hosszú, és nagy gyorsasággal lehet végig robogni. Tarajkán a lenyűgöző Jégdóm is várja látogatóit fagyos szépségével. A gyerekek jól szórakoznak a közeli Tricklandiában vagy a titokzatos fényinstallációkkal teli Kvantáriumban.

Tátralomnicon remek síelés vár a legigényesebb síelőkre is. Kabinos felvonó visz fel a Lomnici-csúcsra, a Magas-Tátra második legmagasabb csúcsára. A végtelen panorámát sütemény, kávé vagy kellemesen lehűtött pezsgő mellett élvezheti.

A csorba-tavi (Štrbské Pleso) síközpont pedig nagyszerű kiindulópont több tátrai túrához. Télen is teljesíthető a befagyott Fátyol-vízeséshez (vodopád Skok) vezető könnyű túra. A sífutás rajongói megmozgathatják a testüket a 26 km hosszú sífutó pályákon és az is szuper, hogy a poprádi Aqua City vízi attrakcióinak és pezsgőfürdőinek forró világába csak 18 kilométer az út.

 

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez