Rövidíti az online utasfelvétel idejét a Wizz Air, sokat bukhat, aki nem figyel

Sky Travel | 2023.06.12. | Hírek

A Wizz Air június 12-től valamennyi járat esetében a korábban 48 órás online utasfelvételi időszakot 24 órásra csökkenti – jelentette be a légitársaság.

Ennek megfelelően az utasok számára mostantól csupán egy nap áll rendelkezésre, hogy online, a felszállás előtti három óráig bezárólag elvégezzék az online utasfelvételt. A légitársaság közlése szerint minden utasát értesítette korábban a változtatásokról, akik közvetlenül a Wizz Air felületein vásárolták meg jegyeiket.A változás nem vonatkozik azokra az utasokra, akik a Wizz Air felületein a jegyvásárlást követően ülőhelyet is foglaltak.Számukra a felszállás előtti három óráig bezárólag harminc napig nyílik lehetőség az utasfelvételre.

A légitársaság közleményében nem indokolta a változtatás okát. Az Utazómajom szerint a szigorítás mögött két tényező is állhat. Egyrészt ezzel próbálja a Wizz Air ösztönözni az utasokat, hogy vásároljanak fix ülőhelyet a repülőjegy foglalásakor, illetve ha valaki elmulasztja az online utasfelvételt, akkor ‎15 600 forintos díjat kell fizetnie utasonként és járatonként. Ez a díj sok esetben nagyobb, mint maga a repülőjegy ára.

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez