Rekord született a légiközlekedésben július 6-án

Sky Travel | 2023.07.12. | Hírek

Rekordszámú kereskedelmi repülést regisztrált a Flightradar24 július 6-án.

Múlt csütörtökön, július 6-án új rekord született a légiközlekedésben: 24 óra leforgása alatt 134.386 kereskedelmi járatot regisztráltak szerte a világon, a legtöbbet azóta, hogy a valós idejű repülőgép-járatkövetési információkat térképen megjelenítő Flightradar24 elindította az online szolgáltatását – adta hírül a watson.ch.

A fenti szám nem tartalmazza sem a teherszállító járatokat, sem a katonai és a magángépekkel tett repüléseket.

Időnként egyszerre több mint húszezer repülőgép tartózkodott a levegőben ezen a napon. A Flightradar világtérképére tekintve látható, hogy csak Ukrajna és a Szahara térségében, valamint Oroszország távoli részei és a Himalája fölött voltak nagyobb üres foltok. Az USA és Európa körvonalait szinte fel sem lehet ismerni a térképen a nagy nyüzsgéstől.

Az összes repülést tekintve világszerte összesen 250.381 alkalommal szálltak fel repülőgépek múlt csütörtökön, ez csak kevéssel volt alatta az idén május 26-án felállított rekordnak, ami 254.666 repülés volt.

A kereskedelmi járatok rekordja már ezen a nyáron megdőlhet, hiszen a pandémia előtt a statisztikák alapján a legtöbb ember július végén és augusztus elején repült nyaralni. 2019-ben július 25. volt a legforgalmasabb nap, akkor 24 óra alatt 130.185 kereskedelmi repülést regisztráltak.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez