Ras Al Khaimah attrakciófejlesztésekkel lendíti fel turizmusát

Sky Travel | 2022. 02. 23. | Hírek

A következő években óriási turisztikai beruházások várhatóak Ras Al Khaimah-ban, az Egyesült Arab Emirátusok legészakibb és egyik legkedveltebb üdülőhelyén, amelynek érintetlen tengerpartjai, lenyűgöző sivatagjai és látványos hegyvonulatai töretlen népszerűségnek örvendenek az utazók körében.

A Hajar-hegység és legmagasabb hegycsúcsa, a Jebel Jais vonzáskörzetében történő fejlesztések fókuszában a környezettudatosság áll, és tökéletes választást nyújtanak majd azok számára, akik a mindennapi életből kiszakadva a természetben vágynak aktív kikapcsolódásra.

Ahhoz azonban, hogy ezt a természeti örökséget megőrizzék és Ras Al Khaimah a 2030-ra prognosztizált, évi 3 millió látogatót felelősségteljesen tudja fogadni, környezettudatos turizmusra és fenntartható megoldásokra van szükség.

A fejlesztések egyik fő attrakciója, az 1840 méter hosszú és mintegy 8 percen át igazi adrenalin fröccsöt garantáló új szánkópálya Jais Sledder néven idén februárban nyílt meg.

Jais Wing néven a közel-keleti régió első siklóernyős pályáját hamarosan birtokba vehetik a repülés szerelmesei, míg a Jais Swing névre keresztelt dupla köteles hinta izgalmat és lenyűgöző hegyi panorámát ígér a turistáknak.

A Jebel Jais közelében 2022-ben 5 vadonatúj szállás épül a fenntartahatóság jegyében. Ezek közül az Earth Altitude néven egy 15 szobás, pop-up öko-hotel nyílik, a Cloud7 Camp beruházás során 30 glamping szálláshely kerül kialakításra, míg a Saij, Mantis Collection Mountain Lodge luxusszállás természettudatos kivitelezéssel, vezetett hegyi túrákkal várja majd a látogatóit 2023-tól.

Az aktív sportokat és adrenalinnövelő kalandokat kedvelő utazók számára is új szolgáltatásokkal bővül Jebel Jais színes palettája.

 

A kirándulást kedvelőknek kialakítottak egy új 16 km-es túraútvonalat, a sziklamászás szerelmesei kipróbálhatják a kezdő szinttől az extrém függőleges mászásig újonnan kialakított Jais Via Ferrata útvonalakat, a kérékpározás megszállotjai pedig felpattanhatnak a 10 újonnan átadott elektromos bicikli valamelyikére, amellyel egyénileg vagy vezetett túra keretében fedezhetik fel az Egyesült Arab Emírségek lenyűgöző hegyláncolatának látnivalóit.

A világ első „túlélő” táborában, a Bear Grylls Explorersben lehetőség lesz 4, 8, illetve 24 órás kurzusokra jelentkezni mind egyének, mind gyermekes családosok számára.

És persze kihagyhatatlan program Ras Al Khaimah egyik legfőbb attrakciója a Jebel Jais Zipline, a világ leghosszabb drótkötélpályája, ami 160 km/óra feletti sebességgel 2,83 km-en keresztül garantálja a felejthetetlen, pulzusszám-emelő légi kalandokat.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez