Pilótasztrájk kezdődik pénteken a Lufthansánál

Sky Travel | 2022. 09.08. | Hírek

Az eheti tárgyaláson sem született megállapodás a Lufthansa és a német légitársaság pilótáit képviselő szakszervezet között, a Vereinigung Cockpit péntekre sztrájkot tűzött ki, a Eurowings pilótái is támogatták a szakszervezet sztrájkfelhívását - írja az AIRportal.hu.

A szakszervezet közlése szerint a fizetésekről szóló tárgyalásokon a Lufthansa elmulasztotta azt a lehetőséget, hogy a pilóták elvárásainak megfelelő bérajánlatot tegyen le az asztalra. A cég mintegy ötezer pilótája 5,5 százalékos bérnövekedést az idén, majd inflációkövető emelést követel. Megállapodás hiányában a Vereinigung Cockpit (VC) péntekre sztrájkot tűzött ki – írta a Reuters az érdekképviselet közlésére hivatkozva.

A munkabeszüntetés szeptember 2-án nulla órától 23:59-ig tart, és a Lufthansa utasszállító járatai mellett az áruszállító leányvállalat, a Lufthansa Cargo összes Németországból induló járatát érinti.

Az Aerotelegraph tudósításában hozzáteszi, hogy az utasszállítási üzletág összes – azaz az Airbus A330, A340, A350, A319, A320, A321, valamint a Boeing 747-400 és 747-8 –  géptípusával teljesített járatokon dolgozó pilóták sem veszik fel a munkát aznap.

Mindeközben a Eurowings pilótái több mint 90 százalékban szavaztak a szakszervezet sztrájkfelhívása mellett. Ugyan ez még nem jelent azonnali munkabeszüntetést, de amennyiben ott sem születik a tárgyalóasztaloknál megállapodás, a diszkont leányvállalatnál is sztrájk kezdődhet.

(forrás: Turizmus Online) 

Vissza a hírekhez