Pénteken megnyitják a Lánchidat a gyalogosok előtt

Sky Travel | 2023.08.01. | Hírek

Augusztus 4-én, pénteken megnyitják a Lánchidat a gyalogosok előtt – jelentette be a főpolgármester közösségi oldalán.

Karácsony Gergely a posztban kiemelte, hogy másfél hónappal a határidő előtt, költségkereten belül készült el a Lánchíd felújítása. Pénteken megnyílnak a Lánchíd két oldalán végigfutó járdák a gyalogosok előtt. Ez az átadás egyúttal a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti – tette hozzá.

A Lánchíd megújult útpályája tavaly decemberben, 18 hónappal a teljes lezárás után nyílt meg a BKK járataival, taxival, motorral, kerékpárral, rollerrel, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművekkel utazók előtt. A főpolgármester idén júniusban jelentette be, hogy a híd autómentes lesz, azaz a jövőben is csak az említett járművek használhatják.

A BKK közlése szerint a kivitelezés idén főként a hídfőkre és a járdákra összpontosult. Az elmúlt hónapokban folyamatosan kerültek helyükre a gyalogoskorlátok, a konzolok, a mellvédek, illetve befejeződtek az örökségvédelmi munkák és a díszvilágítás kiépítése is.

A kivitelező A-Híd Zrt. munkatársai a napokban befejezik az utolsó simításokat, kisebb javításokat, a felvonulási területen álló konténerváros bontását, majd a terület helyreállítását követően elbontják az azt határoló palánkkerítést. A gyalogosok péntek déltől átkelhetnek a felújított Lánchíd járdáin, és birtokba vehetik a hídfőkben lévő átépített, a korábbinál biztonságosabb gyalogos-, illetve gyalogos-kerékpáros aluljárókat is.

Az augusztus 4-ei programokról a BKK és a Fővárosi Önkormányzat későbbre ígért részletes tájékoztatást.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez