Peking tovább enyhít

Sky Travel | 2022. 06. 16. | Hírek

 

Tovább enyhítik azokat a korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány mostani hullámának megfékezésére alkalmaztak, miután a járványhelyzet jelentősen javult, jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságok hivatkozva.

Az elsősorban a vendéglátást, oktatást, illetve futárszolgáltatásokat érintő enyhítések a kínai főváros nagy részén hétfőtől lépnek érvénybe. A város délnyugati részén fekvő Fengtaj kerületben, illetve az északnyugati Csangping kerület egyes részein a korlátozásokat továbbra is fenntartják.

Az enyhítések értelmében a vendéglátóhelyek bő egy hónap után hétfőtől ismét fogadhatnak vendégeket, a csomag-és ételfutárok pedig újra beléphetnek a lakónegyedek területére.

Hétfőtől kinyithatnak Peking nagy részén az olyan közösségi terek, mint például a könyvtárak, múzeumok, mozik és edzőtermek, jóllehet egyelőre csak 75 százalékos kapacitással üzemelhetnek. A belépéshez, csakúgy mint a tömegközlekedés használatához, mindenkinek 72 órán belül készült, negatív nukleinsavas vírusteszt-eredményt kell felmutatniuk. Ugyancsak 72 órán belül készült teszteredménnyel lehet csak belépni az irodaházakba és a lakónegyedekbe is.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez