Peking-Budapest járat újraindítása

Sky Travel | 2022 06.28. | Hírek

Ezt maga a külügyminiszter jelentette be Facebook-oldalán.

Mint Szíjjártó Péter közösségi oldalán olvasható, a világjárvány egy olyan kihívás volt, amellyel minden országnak meg kellett küzdeni, hogy napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nyerjük vissza régi életünket.

Magyarország ebben jól helytállt, így most már világviszonylatban is folyamatosan építhetjük vissza mindazt, amit a vírus elvett tőlünk.
Ennek mérföldköve most, írja bejegyzésében a külügyminiszter, az Air China döntése, ami alapján a kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost.
A bejelentés komoly jelentősséggel bír a magyar gazdaság szempontjából is, hiszen mind a turizmus, mind a kereskedelem hatalmas lendületet kap azzal, hogy Budapest ismét közvetlenül elérhetővé válik a kínai fővárosból.
Több mint hét évvel ezelőtt, 2015. május 1-jén fogadtuk az Air China első közvetlen Peking-Budapest járatát, amely a későbbiekben is nagy sikerrel üzemelt.
Két év kihagyás után már nagyon várjuk a viszontlátást!
Első újraindított járat tehát: július 7., Peking - Budapest.
 
(forrás: Turizmus Online) 

Vissza a hírekhez